Eugenia Sabou – directorul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare

Eugenia-Sabau1
Toţi care o cunosc vorbesc despre ea ca fiind o persoană plină de energie, cu spirit de iniţiativă şi cu o sensibilitate înăscută faţă de problemele cu care se confruntă oamenii. Este un foarte bun negociator având o extraordinară capacitate de comunicare şi organizare. Vă propun să o cunoaştem mai îndeaproape pe directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare, Eugenia Sabou.

Reporter: Pentru început vă rog să ne spuneţi câteva cuvinte despre dumneavoastră.
Eugenia Sabou: M-am născut în Craidorolţ, localitate unde am urmat şi şcoala generală. Am absolvit Liceul de Cultură Generală nr. 2, actualul Colegiul Naţional „Ioan Slavici”, la profil „Real” după care, în 1978 m-am angajat la Federalcoop unde am lucrat până în 2009, societate în cadrul căreia de-a lungul anilor am ocupat diverse funcţii. În ceea ce priveşte studiile mai trebuie să vă spun că sunt licenţiată a Facultăţii de management Financiar-Bancar din cadrul Academiei Comerciale Satu Mare. În 2012 am absolvit un masterat în domeniul managementului serviciilor publice. Din 25 mai 2009 sunt directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Satu Mare. În ceea ce priveşte familia, trebuie să vă spun că sunt căsătorită şi am un copil.

R.: Prin natura instituţiei pe care o conduceţi întâmpinaţi zi de zi o serie de probleme. Care sunt principalele nemulţumiri cu care cetăţenii bat la uşa dumneavoastră?
E. S.: În primul rând sunt nemulţumiri legate de cuantumul pensiilor comparativ cu vechimea pe care au avut-o în activitate. Apoi, cetăţenii ni se adresează cu probleme legate de încadrarea într-o anumită categorie de pensionare. Ştiţi cum e? Oamenii sunt nemulţumiţi, noi facem tot posibilul să-i ajutăm desigur în limitele legii.

R.: Cu ce gânduri aţi pornit la drum în momentul în care aţi preluat frâiele acestei instituţii?
E. S.: În primul rând mi-am propus îmbunătăţirea imaginii instituţiei pentru o colaborare cât mai eficientă în interesul cetăţeanului. Apoi, responsabilizarea cetăţeanului în ceea ce priveşte modul de soluţionare a unui dosar de pensie; o consiliere cât mai eficientă a cetăţeanului atât la sediu, cât şi în teritoriu; dezvoltarea unui sistem eficient şi transparent în asigurările de accidente de muncă şi boli profesionale; implementarea unui sistem informatic performant prin promovarea unor programe care să fie în folosul cetăţenilor şi nu în ultimul rând, perfecţionarea continuă a personalului. Din punct de vedere al realizărilor pot să vă spun că de când sunt director la Casa de Pensii am inclus în circuitul turistic pentru pensionari şi Staţiunea de la Tăşnad, în prezent fiind frecventată de aproximativ 300 de pensionari din judeţ dar şi din afara judeţului; am modernizat clădirea instituţiei schimbând acoperişul şi faţada clădirii. Avem o colaborare bună cu Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor şi încercăm să rezolvăm toate problemele cu care aceştia se confruntă. Pentru a veni in sprijinul cetăţenilor, susţin audienţe la sediul CJP în fiecare zi de luni, iar o dată pe lună şi în teritoriu la Carei, Tăşnad şi Negreşti-Oaş. Îmi propun ca la solicitarea cetăţenilor să organizez astfel de întâlniri şi în alte zone ale judeţului.
Sunt o persoană foarte exigentă din punct de vedere profesional, impun respectarea întocmai a prevederilor legale în domeniul pensiilor, dar, în acelaşi timp pot să afirm că sunt flexibilă cu timpul pe care îl acord cetăţenilor care mă solicită din punct de vedere profesional.

R: Câţi salariaţi sunt în momentul de faţă la nivelul instituţiei pe care o conduceţi?
E. S.: În prezent instituţia are un număr de 56 de salariaţi dintre care 45 de funcţionari publici şi 11 persoane contractuale. În ceea ce priveşte persoanele contractuale este vorba despre cadrele de expertiză medicală şi anume de medici şi asistenţi. Referitor la beneficiarii instituţiei noastre pot să vă spun că la nivel de judeţ sunt înregistraţi peste 83.500 de pensionari dintre care, aproximativ 21.000 sunt de boală.

R.: Se tot vorbeşte despre criză şi de perioada dificilă pe care o traversăm, ce se resimte desigur şi la nivelul instituţiilor. Care sunt priorităţile dumneavoastră în această perioadă ca director al unei instituţii extrem de importante?
E.S.: Desigur, la ora actuală trebuie să ne axăm pe reducerea cheltuielilor bugetare, prin reduceri la bunuri şi servicii. De asemenea, avem în atenţie şi optimizarea cheltuielilor respectiv atragerea de noi asiguraţi pe baza contractului de asigurare.

R.: Dacă aţi avea puterea decizională care ar fi lucrurile pe care le-aţi schimba în cadrul sistemului de pensii?
E. S.: În primul rând aş lucra la legislaţie. Este extrem de stufoasă şi adesea lasă loc unor interpretări. Legile trebuie făcute să fie cât mai clare, transparente şi eficiente pentru a fi cât mai uşor de aplicat.

R.: Pentru final vă rog să vorbim puţin şi despre hobby-urile dumneavoastră cu toate că, presupun aveţi destul de puţin timp liber …
E. S.: Îmi place să călătoresc. Prefer muntele. Îmi place sportul în special voleiul pe care l-am practicat şi în liceu. La acea vreme am participat la mai multe competiţii interşcolare obţinând rezultate destul de bune. Îmi place patinajul şi fotbalul. Eu sunt o persoană extrem de energică. Îmi place lectura deşi în ultima vreme nu am citit decât cărţi legate de profesie, legislaţia care vedeţi dumneavoastră se schimbă într-un ritm uluitor şi tot timpul trebuie să fi la curent cu noutăţile care apar. În ceea ce priveşte muzica, prefer muzica folk. Cât timp petrec la serviciu? Un director nu are timp normat de muncă, vin dimineaţa şi plec după ce am rezolvat toate probelemele de pe agenda zilei respective.

 

4 Comentarii la "Eugenia Sabou – directorul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.