„Ora Pământului” a fost marcată şi la Satu Mare (galerie foto)

ora-pamantului1ora-pamantului2ora-pamantului3 ora-pamantului4 ora-pamantului5 ora-pamantului6 ora-pamantului7 ora-pamantului8 ora-pamantului10 ora-pamantului11 ora-pamantului12
„Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea în care trăim” este mesajul lansat de tinerii (şi nu numai) care au participat ieri, 23 martie, la acţiunile organizate cu ocazia „Orei Pământului” (Earth Hour). Evenimentul gândit de tinerii de la „ACT 4 U” s-a bucurat de sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare şi a Primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ. Prin asemenea acţiuni se doreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la protejarea mediului înconjurător.

La seria de acţiuni derulate azi în holul Casei de Cultură a Sindicatelor au participat preşedintele CJ, Adrian Ştef şi directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy. În luarea de cuvânt Adrian Ştef a apreciat iniţiativa tinerilor subliniind faptul că, în intervalul orar 20.30 – 21.30 luminile vor fi stinse şi la Palatul Administrativ. Elisabeta Bekessy a dat citire mesajului ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb.

Cei prezenţi au avut posibilitatea să urmărească un scurt program artistic oferit de către tinerii de la „ACT 4 U”, o scurt reportaj având ca temă „Ora Pământului” dar şi o reprezentaţie de capoeira, mult apreciată de public. Înainte de ora 20.30, tinerii au ieşit cu lampioanele pe platoul din faţa Palatului Administrativ pentru a „scrie” cu ajutorul acestora numărul „60”, ceea ce semnifică intervalul de timp în care oamenii, organizaţiile, companiile şi instituţiile din multe mii de oraşe din întreaga lume s-au gândit să marcheze „Ora Pământului”. Apoi cu ajutorul unor baloane au lansat trei lampioane, cu scopul ca mesajele lor să ajungă cât mai departe.

Mai trebuie spus că la îndemnul WWF, organizația care a inițiat această mișcare în anul 2007, un număr de 6.950 de oraşe din peste 152 de țări au stins lumina de “Earth Hour” în 2012, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.