YouTube România, aproape de lansare

ytube

Grupul Google pregăteşte lansarea YouTube România, aşteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site, în baza unui contract semnat, pe 6 martie, între Google Ireland Limited şi UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori şi textieri de muzică, şi-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o “Autorizaţie licenţă neexclusivă de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul YouTube.

“Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obţinut pentru membrii săi dreptul de a colecta remuneraţii, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming”, se spune în anunţul UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor îşi atenţionează membrii că “data intrării în vigoare a autorizaţiei-licenţă neexclusivă este data lansării platformei YouTube-România”. “Această dată este stabilită de partenerii noştri de la Google, iar modalitatea de comunicare către public va fi, cu siguranţă, una de impact mediatic”, precizează UCMR-ADA.

Contactaţi de MEDIAFAX şi întrebaţi când va fi lansată versiunea locală a YouTube, reprezentanţii Google România au dezvăluit interesul de a aduce noi servicii pentru utilizatorii şi companiile din România.

“YouTube a devenit una dintre cele mai populare platforme de divertisment prin care oamenii pot interacţiona, viziona şi încărca conţinut video, inclusiv în România. Ne bucurăm să aducem noi servicii pentru utilizatorii şi companiile din ţara noastră, pentru a înlesni accesul la cât mai mult conţinut local, dar momentan nu avem mai multe detalii să oferim”, au declarat reprezentanţii Google România.

Este de aşteptat ca prin lansarea YouTube România publicul să aibă acces mai uşor la un conţinut localizat, însă cei interesaţi vor putea accesa în continuare varianta internaţională a YouTube.

Surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că lansarea versiunii YouTube România va avea loc în acest an.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.