Satu Mare va fi capitala națională a fizicii

Viorel-Solschi
În perioada 1-5 aprilie municipiul Satu Mare va deveni „capitala fizicii”, având în vedere că oraşul nostru va găzdui faza naţională a Olimpiadei de Fizică. La competiţie vor participa 500 de elevi din toate judeţele ţării, însoţiţi de peste 100 de dascăli.

Potrivit celor declarate de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, profesorul de fizică Viorel Solschi „judeţul nostru va fi reprezentat de şapte elevi din clasele VI-XI. La clasa a XII-a nu avem niciun elev. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc duminică, 31 martie, cu începere de la ora 17.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Competiţia va începe luni, 1 aprilie, cu proba experimentală ce se va desfăşura în mai multe locaţii şi anume la Colegiile Naţionale „Ioan Slavici” şi „Doamna Stanca”, respectiv la Şcolile cu clasele I-VIII „Grigore Moisil” şi „Ion I.C. Brătianu” din Satu Mare”.

Concursul continuă marţi, 2 aprilie, cu proba teoretică ce va avea loc la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Joi, 4 aprilie se va desfăşura proba pentru selecţia lotului naţional de fizică.
Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 5 aprilie, cu începere de la ora 09.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.