Zilele Asistenţei Sociale

seminar

„Responsabilitate, comunitate, participare socială” a fost tema seminarului de azi, 20 martie, organizat la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” de pe strada Ştefan cel Mare din Satu Mare. Evenimentul a deschis seria de acţiuni dedicate „Zilelor Asistenţei Sociale” ce se desfăşoară în intervalul 20-22 martie.

Scopul acestui seminar a fost de a educa organizaţiile şi publicul larg cu privire la profesia de asistent social respectiv de a promova şi a arăta rolul jucat de asistenţa socială în sânul societăţii. Seria de acţiuni continuă joi, 21 martie cu amenajarea unor standuri, în intervalul orar 13.00-17.00, în Pasajul „Corneliu Coposu”.

Vineri, 22 martie se are în vedere derularea unor activităţi în școli în cadrul cărora specialiştii vor discuta cu elevii despre asistentul social şi rolul său în comunitate, atribuții, servicii sociale dar și despre probleme de actualitate privind violența, consumul de droguri, alcool, tutun, absenteismul școlar, delincvența juvenilă, discriminarea, etc.

Seria de acţiuni este organizată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România, structura teritorială Satu Mare cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, SPAS, Organizaţia „Caritas” şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, filiala Satu Mare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.