Retrospectivă Radu Ciobanu la 50 de ani

Miercuri, 20 martie, Muzeul de Artă din Satu Mare va găzdui vernisajul expoziţiei retrospective „Radu Ciobanu – 50”. Evenimentul cultural va avea loc de la ora 17.00.

Expoziţia este realizată de colectivul secţiei de artă a Muzeului Judeţean, lucrările fiind din colecţii particulare, din colecţia sculptorului şi din cea a instituţiei gazdă. Evenimentul are sprijinul financiar exclusiv al unui inimos grup de colecţionari sătmăreni, care au confecţionat 50 de socluri pentru sculptură, un pliant cu imagini din creaţia artistului precum şi invitaţiile pentru eveniment.

Despre Radu Ciobanu trebuie ştiut că este absolvent al Academiei de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia sculptură. Cu o scurtă sincopă, din 1986 şi-a desfăşurat activitatea la Satu Mare, unde a populat spaţiile publice cu numeroase busturi ale personalităţilor locale dar lucrările lui se găsesc şi în mai multe localităţi din judeţ şi din ţară. Ultimii ani au însemnat pentru artist recunoaşterea valorii sale pe plan naţional, dar i-au adus şi numeroase comenzi din străinătate.

Prin expoziţia de la Muzeul de Artă se are în vedere trecerea în revistă a perioadelor artistice parcurse, a căutărilor şi neliniştilor sale artistice, de la primele lucrări confecţinate din aluminiu în subsolul Doboş, până la bronzurile de azi. Radu Ciobanu este unul ditre cei mai apreciaţi şi iubiţi artişti sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.