Provocări europene pentru profesorii și elevii din județul Satu Mare

elevi

Azi, 18 martie, comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră”, derulate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, au avut întâlniri cu elevii din clasele IX-XI de la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” din Satu Mare precum şi cu elevii Şcolii Generale Odoreu.

În cadrul primei întâlniri, cei 36 de liceeni au aflat informaţii utile despre concursul „Lider european” care îi încurajează pe elevi să-şi îndrepte atenţia asupra comunităţii în care trăiesc, să identifice probleme ale comunităţii şi să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. Premiile constau în bani și excursii în Bruxelles.

În timpul celei de-a doua întâlniri, elevii claselor V-VIII au fost antrenați în discuții și jocuri pe teme europene. Totodată, profesorii au aflat toate detaliile despre înscrierea în campanie. Organizând acțiuni pe subiecte europene sau cluburi „Europa, casa noastră” în școli, profesorii pot câștiga excursii în Bruxelles.

Acţiunea din judeţul Satu Mare este parte a campaniei de informare şi comunicare „Europa, casa noastră”, aflată la a III-a ediţie, campanie lansată de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.

Activităţile programului sunt disponibile pe site-ul www.europacasanoastra.ro, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/EUcasanoastra.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.