Rezultate foarte bune pentru pianiştii sătmăreni la Concursul naţional „Prietenii muzicii”

pianistipianisti2pianisti3 pianisti4 pianisti5
89 de copii din 15 judeţe ale ţării au evoluat sâmbătă, 16 martie, pe scena Filarmonicii „Dinu Lipatti” în cadrul cele de-a V-a ediţii a Concursului naţional de interpretare pian ”Prietenii muzicii” Satu Mare. Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor Satu Mare.

Emoţiile inerente unui concurs de un asemenea nivel au dispărut ca prin minune imediat după ce micii pianişti au urcat pe scenă pentru a interpreta în faţa juriului şi auditoriului fragmentele muzicale cu care s-au pregătit pentru acest concurs. Este de menţionat faptul că, cei mai mici concurenţi ai competiţiei au fost doi copii de doar 5 anişori. Evoluţia pianiştilor a fost jurizată de conf. univ. Mariana Ivan (Bucureşti), care a fost şi preşedintele juriului respectiv de profesorii de pian: Ana Sava (Vaslui), Iudith Mihai şi Ştefan Csendes (Şcoala de Arte Satu Mare), Mariana Moga (Palatul Copiilor Satu Mare, organizatoarea competiţiei) şi secretarul juriului, Rodica Berci.

Aşa cum era de aşteptat copiii din Satu Mare au obţinut rezultate de excepţie la această competiţie. La festivitatea de premiere ce a avut loc de la ora 19.00, a participat şi viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

În continuare vă prezentăm lista cu locurile obţinute de elevii din cadrul Palatul Copiilor Satu Mare:
Anul I de studiu:
Locul I
Alexandra Trella
Alex Ploscar
Anul II:
Locul I:
Alexandra Grigoriu
Lucian Palcău
Locul II:
Maria Gavrilaş
George Palcău
Teofana Duba
Casian Duba
Paul Mădăras
Anul III:
Locul II:
Daria Grad
Anul IV:
Locul I:
Andrei Bâce
Locul II:
Reka Rak
Anul V:
Locul I:
Beata Barla
Adelin Buricea
Anul VII:
Locul I:
Alin Mariţa
Anul VIII:
Locul I:
Sara Berci
Anul IX:
Locul I:
Adela Vereş.
De menţionat este faptul că Sara Berci a obţinut şi premiu special pentru interpretare. Copiii au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi dulciuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.