Peste 5 tone de produse găsite cu deficienţe de către inspectorii CJPC Satu Mare

Maria-Pinter
Cantitatea de 650 de kilograme de zahăr în valoare de 2.970 lei a fost retrasă definitiv de la comercializare iar cantitatea de 850 kg a fost retrasă temporar. Mostrele prelevate au arătat faptul că zahărul verificat nu corespunde din punct de vedere al compoziţiei chimice. Rezultatele controalelor efectuate în luna februarie au fost prezentate astăzi, 14 martie, în cadrul unei conferinţe de presă de către comisarul şef adjunct al CJPC Satu Mare, Maria Pinter.

Totodată, în cazul unor cantităţi mari de produse, inspectorii au găsit şi deficienţe la gramaj. Ca urmare a neregulilor găsite inspectorii CJPC au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi şase amenzi contravenţionale în valoare totală de 45.000 lei. Din cantitatea totală de 14.590,3 kg produse controlate în luna februarie, 5.085 kg prezentau deficienţe astfel încât au fost dispuse măsuri complementare şi anume: oprirea temporară de la comercializare pentru cantitatea de 3.708 kg şi oprirea definitivă şi retragerea din circuitul comercial pentru cantitatea de 752 kg.

Pentru a vă oferi câteva exemple trebuie spus că, în urma verificărilor inspectorii au descoperit diferenţe de gramaj la următoarele produse: cacao, şunculiţă, covrigi, cornuri, foietaje a căror greutate reală era sub cea declarată. Spre exemplu, în cazul produsului denumit “Cacao Kovics” de 75 de grame, ambalată în Ungaria şi distribuită în România, conţinutul real era sub cel minim admis. Cantitatea netă înscrisă pe ambalaj de către producător era de 75 g însă prin cântăriri repetate s-a constatat că masa reală oscila între 55-65 g.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.