Guvernul reduce peste 180 de posturi din Ministerul Finanţelor şi 150 din ANAF

anaf

Aparatul propriu al Ministerului Finanţelor Publice va fi redus cu 182 de posturi, dintre care 22 de conducere, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri în şedinţa de guvern.
Actul normativ prevede „operarea reducerii numărului maxim de posturi al aparatului propriu al MFP cu 182 de posturi (reprezentând 10% din numărul total de posturi al aparatului propriu), ceea ce conduce la reducerea a minim 22 de posturi de conducere”, informează un comunicat al Biroului de presă al Executivului.

De asemenea, Guvernul a decis să desfiinţeze şapte direcţii din organigrama ministerului.

Altă prevedere se referă la „înfiinţarea Unităţii de evaluare a investiţiilor publice, care va avea ca atribuţie evaluarea eficienţei alocării resurselor financiare pentru investiţii publice finanţate integral sau parţial din bugetul de stat”.

De asemenea, Guvernul a decis „diminuarea cu 150 de posturi a numărului maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF şi direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, care vor fi preluate de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.