Fraţii Gal au cerut „time-out” până pe 10 aprilie

Florin-Gal
„Aventura judiciară” a fraţilor Mihai şi Florin Gal a început astăzi, 13 martie, cu o amânare, magistraţii Curţii de Apel Oradea dând curs cererii formulate în acest sens de către cei doi inculpaţi. Următorul termen în acest dosar va avea loc pe data de 10 aprilie.

Vă reamintim că fraţii Gal se fac vinovaţi de efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia pe care o deţineau, conflict de interese iar Mihai Călin Gal mai este învinuit şi de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut următoarea stare de fapt:
“În cursul anilor 2009-2011, inculpații Gal Florin – Gabriel și Gal Călin – Mihai, care sunt frați, în timp ce au îndeplinit, pe rând, funcția de director în cadrul Direcției Județene pentru Tineret Satu Mare, au desfășurat acte de comerț în numele S.C. Bosic Empire Company SRL Carei, societate comercială pe care o administrau în fapt.
De asemenea, în perioada mai – octombrie 2009, inculpatul Gal Florin – Gabriel, în calitate de director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, a aprobat închirierea Hotelului Sport din municipiul Satu Mare, imobil aflat în proprietatea instituției pe care o conducea, către firma pe care o administra în fapt S.C. Bosic Empire Company SRL Carei. Închirierea s-a realizat în condiții avantajoase pentru firma sa, respectiv cu suma de 2.689,98 lei/lună pe o perioadă de 10 ani. La licitația organizată în vederea atribuirii contractului de închiriere, s-au înscris 2 societăți comerciale: S.C. Bosic Empire Company SRL și o altă firmă, constituită cu 5 zile înainte de licitație și administrată de un membru al familiei lui Gal Florin – Gabriel. De asemenea, președintele comisiei de licitație a fost fratele directorului, inculpatul Gal Călin Mihai.
În cursul anilor 2009, 2010 și 2011, inculpatul Gal Florin – Gabriel a aprobat plata către S.C. Bosic Empire Company SRL a sumei totale de 44.716,12 lei, reprezentând plata unor servicii de aprovizionare efectuate de firma pe care o administra în fapt pentru instituția publică pe care o conducea.
În perioada 16 noiembrie 2009 – 9 august 2010, inculpatul Gal Călin – Mihai, în calitate de director la Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare, a atribuit S.C. Bosic Empire Company SRL, societate pe care a administrat-o de drept și, ulterior, de fapt, mai multe contracte de lucrări de reabilitare a Centrului de Agrement Ștrand, ce se afla în proprietatea instituției pe care o conducea. În această modalitate, S.C. Bosic Empire Company SRL a încasat pe nedrept suma totală de 163.706,43 lei.
De asemenea, în perioada iunie – iulie 2010, inculpatul Gal Călin – Mihai a aprobat plata a două contracte (de execuție de mobilier și de execuție de lucrări electrice) la prețuri mai mari decât valoarea reală a lucrărilor, prejudiciind Direcția Județeană pentru Tineret Satu Mare cu suma de 76.123 lei, concomitent cu realizarea unui folos material injust pentru S.C. Bosic Empire Company SRL cu aceeași valoare.
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare se constituie parte civilă în procesul penal împotriva învinuitului Gal Călin – Mihai cu suma de 76.123 lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparținând inculpatului Gal Călin Mihai. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Oradea”.

Un Comentariu la "Fraţii Gal au cerut „time-out” până pe 10 aprilie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.