Comunele Turţ, Batarci şi Tarna Mare, cele mai afectate de inundații

04a_inundatii

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram solicită autorităţilor locale să inventarieze problemele generate de ploile abundente şi să asigure implementarea măsurilor stabilite în fiecare localitate afectată. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, podurile şi podeţele din localităţile afectate de viituri trebuie reevaluate iar văile trebuie decolmatate

Astfel, în comunele Turţ, Batarci şi Tarna Mare, în urma ploilor abundente căzute pe raza acestor localităţi, peste 45 l/mp, s-au înregistrat revărsări ale cursurilor de apă care traversează localităţile aparţinând celor trei comune cât şi scurgerea apelor interne de pe versanţi, fiind semnalată băltirea apei pe o suprafaţă totală de 290 de hectare de teren arabil, iar podurile, podeţele, şanţurile de deversare a apei pluviale afectate au fost decolmatate prin intervenţia promptă. Ca şi măsuri urgente s-a stabilit ca podurile şi podeţele afectate de viituri vor fi reevaluate din punct de vedere al siguranţei în exploatare şi se va interveni pentru decolmatarea şi reprofilarea secţiunii de curgere a cursurilor de apă.

Totodată, prefectul a cerut autorităţilor din cele trei comune să restricţioneze consumul de apă potabilă din fântânile afectate atât pentru consum uman cât şi pentru animale până la reintrarea în normal a parametrilor privind calitatea apei, iar Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare să monitorizeze constant situaţia şi să colaboreze cu autorităţile pentru igienizarea şi decontaminarea fântânilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.