Vasile Lucuţ este aşteptat la Curtea de Apel Oradea

vasile-lucut
După două termene amânate, pe 6 respectiv 13 februarie, patronul SC Unicarm SRL Vetiş, Vasile Lucuţ este aşteptat miercuri, 13 martie, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Oradea pentru a da socoteală cu privire la faptele de care este învinuit într-un dosar de trafic de influenţă. Vă reamintim că Vasile Lucuţ a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, în data de 16 ianuarie 2013.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi doi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare, Vlad Boşca şi Felician Jurj pentru trafic de influenţă. Cei doi oameni ai legii sunt învinuiţi că în vederea obţinerii unei decizii favorabile într-un dosar de ultraj în care Vasile Lucuţ era cercetat ar fi intervenit pe lângă un judecător al Curţii de Apel Oradea care în cele din urmă a dat soluţia dorită de patronul SC Unicarm SRL. Vă reamintim că în dosarul cu pricina Vasile Lucuţ era cercetat pentru că l-a bătut pe inspectorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, dr. Călin Leahu, după ce acesta din urmă a decis să scoată de la comercializare produse alterate pe care societatea le vindea la poarta fabricii de la Vetiş. Incidentul a avut loc în 2004.

La vremea când a intervenit pe lângă judecătorul Curţii de Apel Oradea (în august 2011) Vlad Boşca a fost şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IJP Satu Mare. Felician Jurj este agent de poliţie în cadrul aceleiaşi instituţii. În dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Oradea, cei doi poliţişti sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă iar omul de afaceri Vasile Lucuţ pentru cumpărare de influenţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.