Dosarul Mihai David (AUTOMOTIVE) amânat de magistraţii Tribunalului Satu Mare

automotive
În cursul zilei de luni, 11 martie, magistraţii Tribunalului Satu Mare au amânat pentru un nou termen dosarul în care este cercetat administratorul SC Automotive SRL, Mihai David, care a reuşit să ţepuiască două societăţi bancare cu nu mai puţin de 6 milioane de euro. David a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pe data de 16 ianuarie 2013, dosarul fiind înaintat Tribunalului Satu Mare.

Magistraţii şi-au motivate decizia solicitând a “fi citat în cauză în calitate de parte responsabilă civilmente societatea a cărui administrator este inculpatul prin lichidator judiciar”. Vă reamintim că în acelaşi dosar Sucursala Satu Mare a CEC Bank s-a constituit parte civilă iar cea a BRD-GSG ca parte vătămată.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007-2008 Mihai Mihăiță David în calitate de asociat și administrator al SC Automotive SRL Satu Mare i-a înşelat pe reprezentanții a două unități bancare din Satu Mare (CEC Bank şi BRD – GSG) cu ocazia încheierii și derulării a patru contracte de credit. În vederea contractării creditelor acesta a prezentat unităților bancare mai multe acte false pentru a ascunde situația financiară precară a societății pe care o administrează.
Astfel inculpatul a înşelat cele două bănci cu suma totală de 6.174.735 euro. CEC Bank s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.348.864,75 euro iar cealaltă, BRD – GSG a precizat că își va exercita acest drept în fața instanței de judecată.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului Mihai Mihăiță David și SC Automotive SRL.

Următorul termen de judecată va avea loc pe data de 4 aprilie 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.