Săptămâna „Fără violenţă în şcoli” – ediţia a VI-a

violenta-scoli
Sute de elevi au participat astăzi, 11 martie, la marşul care lansează cea de-a VI-a ediţie a campaniei „Fără violenţă în şcoli”. Alături de elevi, profesori, inspectori şcolari şi poliţişti la eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef.

Convoiul a pornit din faţa Catedralei romano-catolice, a făcut înconjurul parcului din Piaţa Libertăţii după care s-a îndreptat spre Aleea „Corneliu Coposu”. Marşul a luat sfârşit pe platoul din Piaţa 25 Octombrie. Despre importanţa atitudinii nonviolente au vorbit Adrian Ştef, profesorul Viorel Solschi, dar şi directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, Sânziana Cristea.

În această săptămână elevii vor participa la o serie de concursuri şi workshop-uri menite a conştientiza importanţa elimininării pe cât posibil a atitudinii violente din rţndul elevilor. Acţiunile se vor derula la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din judeţ.

Campania este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare, în colaborare cu CJ Satu Mare şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.