21 de tineri din şase ţări, urmează cursuri la Satu Mare

caritas1
21 de tineri din şase ţări din Europa au venit la Satu Mare pentru a urma cursuri de educaţie non-formală şi de voluntariat. Totodată, aceştia vor lucra ca voluntari timp de o săptămână la câteva dintre ONG-urile din oraş. Prezentarea proiectului în care sunt implicaţi tinerii a avut loc astăzi, 6 martie, la Centrul de voluntariat „Caritas” de pe strada Luko Bela, nr. 15 din Satu Mare.

Proiectul intitulat „Learning Service Dynamic” face parte din cadrul programului „Tineret în Acţiune” finanţat de Uniunea Europeană. Potrivit celor declarate de preşedintele Consiliului Organizaţiilor de Tineret Maghiar (COTM) Satu Mare, Ori-Pakay Franciska, pentru acest proiect s-a obţinut o finanţare de 16.000 euro. „Dacă în occident voluntariatul este privit ca ceva de la sine înţeles, la noi doar acum începe să prindă rădăcini. Dar eu cred că pentru dezvoltarea simţului civic voluntariatul are un rol extrem de important la nivelul fiecărei societăţi”, a declarat Ori-Pakay Franciska.

Cei 21 de tineri din Serbia, Moldova, Albania, Lituania, Ungaria şi Italia vor urma în această săptămână cursuri de educaţie non-formală dar şi de voluntariat. Cursurile vor fi susţinute de doi experţi. De asemenea, tinerii vor lucra ca voluntari la Caritas, Asociaţia „Stea” şi la Fundaţia „Hans Lindner” din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.