Proiect pentru sprijinul copiilor şi tinerilor străzii

proiect
„Voluntariat pentru incluziunea copiilor şi tinerilor străzii” este tema proiectului lansat astăzi, 5 martie, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ de către conducerea Asociaţiei „Stea” din Satu Mare. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai altor ONG-uri din municipiu.

Proiectul pe care Asociaţia „Stea” îl desfăşoară în calitate de partener este finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Programului „Tineret în Acţiune”. La baza acestei iniţiative se află oportunitatea de a permite tinerilor să desfăşoare activităţi de voluntariat până la 12 luni într-o altă ţară decât ţara lor de reşedinţă. Acesta promovează solidaritatea între tineri şi este un adevărat serviciu de învăţare. Dincolo de beneficiile aduse comunităţilor locale, voluntarii deprind noi abilităţi şi limbi străine şi descoperă alte culturi.

Proiectul „Voluntariat pentru incluziunea copiilor şi tinerilor străzii” se bazează pe un parteneriat bilateral între organizaţia „Popica Onlus” din Italia, care îndeplineşte rolurile de organizaţie de trimitere şi organizaţie de coordonare a activităţii de voluntariat a unei tinere din Italia în beneficiul comunităţii din Satu Mare, desfăşurată în perioada februarie-noiembrie 2013 în cadrul Asociaţiei „Stea” aceasta având rol de organizaţie gazdă.

Principalele obiective ale proiectului sunt consolidarea abilităţilor personale ale voluntarului printr-o experienţă directă de voluntariat în domeniul combaterii excluziunii sociale, şi contribuirea la dezvoltarea unor metode inovative de intervenţie socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.