Conducerea Consiliului Județean răspunde acuzaţiilor lansate de George Vulturescu

adrian-stef
Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) răspunde acuzaţiilor lansate de directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional a judeţului Satu Mare, Gheorghe Pop Silaghi (George Vulturescu) cu privire la organizarea centenarului dedicat sculptorului Vida Gheza. Astfel, în cadrul unui comunicat de presă remis redacţiei noastre de către CJ Satu Mare, se arată următoarele:

“Consiliul Județean Satu Mare și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare au susținut organizarea manifestărilor dedicate Centenarului Vida Gheza de la Carei, considerând că județul Satu Mare trebuie cuprins în circuitul evenimentelor prin care marele sculptor este omagiat la împlinirea a 100 de ani de la naștere.

Centenarul Vida Gheza este inclus în calendarul Ministerului Culturii, manifestările omagiale fiind prevăzute să se organizeze la Baia Mare, Cluj şi Bucureşti, dar şi la Roma. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că era firesc ca marele artist să fie aniversat și la Carei, acolo unde se află una din cele mai importante opere ale lui Vida Gheza.
Manifestările de la Carei au fost organizate de către Direcția pentru Cultură Carei și redacția ziarului Buletin de Carei, fiind un eveniment elegant și distins, care a fost apreciat de familia sculptorului, academicianul Marius Porumb și soția acestuia. Spre deosebire de proiectul directorului Direcției pentru Cultură și Patrimoniul Național a județului Satu Mare, Gheorghe Pop Silaghi (Vulturescu), ce voia să se limiteze la “o lansare de pliante”.

Adrian Ștef a afirmat că directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniul Național al județului Satu Mare nu a cerut, verbal sau în scris, sprijinul Consiliului Județean Satu Mare pentru organizarea de manifestări dedicate Centenarului Vida Gheza, neputând fi acuzat de lipsă de colaborare. “Trebuie spus că evenimentul gândit de Gheorghe Pop Silaghi (Vulturescu) se suprapunea cu manifestările organizate la Baia Mare, familia sculptorului nedorind ca la Carei aniversarea lui Vida Gheza să fie organizată doar pentru a fi marcată ca un punct în calendarul evenimentelor culturale”, a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Referitor la lucrările executate de Primăria Carei în zona Monumentului Ostașului de la Carei, ele nu fac parte din niciun proiect al Consiliului Județean Satu Mare”.

 

 

Un Comentariu la "Conducerea Consiliului Județean răspunde acuzaţiilor lansate de George Vulturescu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.