4,4 tone de deşeuri electrice şi electronice colectate într-o singură zi la Satu Mare

Deseuri

Serviciul permanent de colectare gratuită de la domiciliu a deşeurilor electrice şi electronice s-a bucurat de un real succes de la lansarea în Satu Mare de către Asociaţia RoRec, împreună cu municipalitatea. Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a implementat acest serviciu de colectare de la domiciliu pentru prima dată la finalul anului 2012, în municipiul Timişoara.

Autoritatea locală din Satu Mare a îmbrăţişat imediat acest concept, astfel că la aproape două luni de la iniţierea proiectului în Timişoara, acesta a devenit un serviciu permanent şi pentru sătmăreni. Prima colectare a deşeurilor realizată în urma programărilor făcute la call-center-ul pus la dispoziţie de Asociaţia RoRec pentru municipiul Satu Mare, a demonstrat eficienţa acestui serviciu încă din prima lună.

Din cele peste 70 de comenzi primite de la cetăţenii interesaţi să se debaraseze corect şi responsabil de echipamentele stricate, mai mult de 4,4 tone de deşeuri au fost colectate sâmbătă, 2 martie 2013. Acest rezultat dovedeşte că fiecare telefon dat contează foarte mult şi fiecare deşeu colectat diminuează efectele poluării.

“În tot ceea ce facem, cel mai mult ne dorim ca oamenii să rezoneze cu noi şi să înţeleagă semnalul de alarmă pe care îl tragem. La Satu Mare cetăţenii au înţeles mesajul nostru şi rezultatele nu fac decât să ne bucure şi să ne încurajeze să mergem mai departe, pentru că împreună putem cu siguranţă să ajungem să locuim în acel mediu normal, cu natură curată şi aer nepoluat”, a declarat Florin Popa, reprezentant zonal al Asociaţiei RoRec.

Programul de colectare gratuită a deşeurilor electrice şi electronice continuă în municipiul Satu Mare, iar cetăţenii, instituţiile publice, operatorii economici care vor să se debaraseze în mod corect de echipamentele uzate din casă sau din birou sunt invitaţi să apeleze numerele de telefon: 0742.550.071 şi 0756.055.632. Acestea sunt disponibile de luni până sâmbătă, între orele 9.00-18.00, iar colectarea se face în prima zi de sâmbătă a fiecărei luni.

Pentru mai multe informaţii despre acţiunile întreprinse de către Asociaţia RoRec în scopul colectării deşeurilor şi a educării publicului în acest spirit, cititorii sunt invitaţi să acceseze site-ul www.rorec.ro. De asemenea, pentru a simţi pulsul comunităţii create la nivel naţional de către Asociaţia RoRec, sunteţi invitaţi să vizitaţi şi adresa facebook.com/AsociatiaRoRec.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.