Prefectul a vizitat târgul de la Valea Vinului

tirg-vv
Deplasarea efectuată de prefectul Eugeniu Avram, în data de 2 martie, în târgul organizat în comuna Valea Vinului a fost foarte bine primită de majoritatea oamenilor care s-au aflat la târg, unde au fost aproximativ 4.000 de persoane. Cetăţenii au ţinut să profite de prezenţa prefectului pentru a-şi prezenta problemele cu care se confruntă.

Fiind aproape începerea campaniei agricole de primăvară, oamenii au cerut prefectului sprijin în vederea obţinerii subvenţiilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) dar şi plata ajutorului de minimis de către Direcţia Agricolă, sume care ar asigura finanţarea lucrărilor agricole. O problemă foarte des invocată de cetăţenii a vizat susţinerea din partea statului în vederea valorificării animalelor crescute în gospodării, această activitate fiind unica sursă de venit pentru foarte mulţi. Prefectul a anunţat că va analiza împreună cu factorii responsabili din APIA şi Direcţia Agricolă situaţia derulării plăţii formelor de sprijin pentru sectorul agricol. Referitor la problema valorificării animalelor, prefectul va informa Ministerul Agriculturii pentru a se vedea care ar fi posibilităţile de sprijinire a crescătorilor, fiind convins că această problemă nu este specifică doar judeţului Satu Mare. Nu au lipsit abordările legate de aplicarea legilor fondului funciar, însă prefectul i-a rugat pe cetăţeni să vină la sediu unde pot fi consultate documentele şi se pot formula răspunsuri de specialiştii din cadrul instituţiei.

Pentru a le arată că este preocupat de problemele cetăţenilor, prefectul Eugeniu Avram a promis că va fi mereu aproape de oameni, prin prezenţa în mijlocul lor cât mai des posibil şi va urmări personal modul în care problemele lor sunt rezolvate în limitele şi competenţele legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.