Poştaşii au pichetat astăzi Prefectura

postasi
Nemulţumiţi că nu există comunicare cu conducerea „bolşevică” a Companiei Naţionale (CN) Poşta Română şi că 82 de salariaţi din judeţul nostru urmează să fie concediaţi, aproximativ 70 de poştaşi au pichetat azi (28 februarie) dimineaţă Prefectura. Prin acţiunea de astăzi poştaşii sătmăreni se alătură protestelor care au loc la toate prefecturile din ţară. Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 08.30-09.00.

Dotaţi cu fluiere şi pancarte poştaşii au ieşit astăzi în Piaţa 25 Octombrie, pentru a sensibiliza autorităţile cu privire la rezolvarea conflictului de la nivelul Poştei. Potrivit preşedintelui filialei sătmărene a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Trandafir Tripon, în prezent, la nivel de judeţ sunt 478 de salariaţi însă, dacă măsurile gândite de conducerea CN Poşta Română vor fi puse în practică urmează să fie disponibilizaţi nu mai puţin de 82 de poştaşi din judeţ.

Inivitat la dialog în cabinetul prefectului Eugeniu Avram, împreună cu câţiva reprezentanţi ai sindicatului, Trandafir Tripon a declarat că „în momentul de faţă nu există un dialog între administraţie şi sindicat, nici măcar telefonic. Dacă vor fi puse în practică măsurile gândite de conducerea CN Poşta Română noi ne vom îndepărta de cetăţeni. Printr-un acord semnat conducerea s-a obligat ca până la 30 iunie să nu ia măsuri, dar acordul nu este respectat. Mai mult decât atât administraţia bolşevică a Poştei a început cercetarea sindicaliştilor care au participat la protestul de la Bucureşti. O comisie va veni şi la Satu Mare”. Acesta a înaintat prefectului un memoriu cu revendicările poştaşilor iar Eugeniu Avram a promis că va înainta nemulţumirile acestora Guvernului. „O să-l informez pe domnul ministru şi voi încerca să-l influenţez să se rezolve problemele pentru judeţul Satu Mare”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

Potrivit celor declarate de Tripon, la nivelul judeţului Satu Mare există un număr de 45 de ghişee poştale funcţionale, din care urmează a fi desfiinţate un număr de 30 şi transformarea acestora în agenţii poştale. “Spre exemplu, ghişeul din Batarci deserveşte la ora actuală 1.800 de locuitori şi are în prezent doi salariaţi din care unul în ghişeul poştal şi unul în distribuire. Dacă se vor pune în aplicare măsurile conducerii companiei acest ghişeu se va transforma într-o agenţie poştală cu un salariat care va avea două ore de ghişeu şi şase ore de distribuire. De asemenea, noua structură de reorganizare prevede un oficiu poştal raportat la 50.000 de locuitori, astfel că în municipiul Satu Mare vor fi desfiinţate două subunităţi poştale din cele cinci existente”, a declarat Tripon.

Printre nemulţumirile poştaşilor se regăsesc şi: tentativele repetate de redresare a Poştei Române prin tăieri de drepturi salariale şi concedieri, încălcarea drepturilor salariale prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, continuarea procesului de privatizare a companiei fără a face cunoscute efectele acestuia atât pentru beneficiarii serviciilor poştale cât şi pentru salariaţii acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.