Vasilică Danileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din CSM

Vasilică Danileţ a fost revocat din funcţia de membru al CSM cu 14 voturi “pentru” şi patru “împotrivă”, iar Alina Ghica a fost revocată cu 11 voturi “pentru” şi 7 “împotrivă”.

Judecătorul Natalia Roman, preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), susţine că unul din motivele revocării judecătorilor Danileţ şi Ghica este implicarea CSM în jocuri politice.

“Implicarea CSM, în aparenţă în jocuri politice, este nepermisă. De aceea s-a cerut revocarea celor doi judecători“, a subliniat Natalia Roman.

Preşedintele UNJR a cerut ca cei doi judecători să nu îşi exprime votul asupra procedurilor de revocare.

“Cei doi sunt în conflict de interese şi nu pot vota nici pe procedura lor de revocare, nici pe procedura celuilalt“, a explicat Roman.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Judecătoria Râmnicu Vâlcea a declanşat, pe 7 ianuarie, procedura de revocare din CSM a judecătorului Cristi Vasilică Danileţ. Curtea de Apel Cluj a demarat, pe 10 ianuarie, acelaşi demers pentru revocarea din funcţia de membru al Consiliului a Alinei Ghica.

Pentru prima dată în istoria CSM, o procedură de revocare a unor membri aleşi a fost parcursă, astfel că 1.196 de magistraţi de la judecătorii şi 424 de judecători de la curţile de apel au votat pentru revocarea unor membri ai Consiliului.

ghimpele.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.