Senatorul Valer Marian solicită demisia şefilor IJP, IJJ şi SJPF Satu Mare

Valer-Marian2

Senatorul Valer Marian solicită şefilor IJP, IJJ şi SJPF Satu Mare să demisioneze până în data de 1 martie pentru management defectuos, servilism politic şi implicare în activităţi de corupţie, de fraudă sau de contrabandă. Totodată parlamentarul sătmărean solicită instituţiilor abilitate să verifice starea drumurilor din localităţile mai îndepărtate din judeţul Satu Mare, a legalităţii constituirii şi funcţionării tuturor ocoalelor silvice private şi a fondurilor private de vânătoare dar şi verificarea agenţilor economici din pieţele agroalimentare din municipiul, reşedinţă de judeţ.

În continuare vă redăm declaraţia senatorului Valer Marian:

„Solicit conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare să verifice starea drumurilor din localităţile mai îndepărtate sau mai mărginaşe din judeţul Satu Mare şi să sprijine repararea acestora prin asfaltare sau prin pietruire. Nu este admisibil ca în sate ca Dacia, Traian, Decebal, Horea, Ianculeşti ş.a. să nu fie măcar pietruite drumurile, în timp ce în satele cu populaţie maghiară au fost asfaltate toate drumurile, pe alocuri inclusiv drumuri agricole sau forestiere.

Solicit Instituţiei Prefectului Judeţului Satu Mare ca, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Silvică, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, să verifice legalitatea constituirii şi funcţionării tuturor ocoalelor silvice private şi a fondurilor private de vânătoare din judeţul Satu Mare, întrucât există indicii că unele au fost constituite în baza unor acte sau semnături false ori că au acaparat parcele forestiere sau de vânătoare prin manopere dolosive.

Solicit Primăriei Municipiului Satu Mare ca, împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Poliţia Locală, Garda Financiară, Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Serviciul de Metrologie, să verifice activitatea agenţilor economici din pieţele agroalimentare pentru a elimina mafiile ţigănească, arăbească, turcească ş.a. şi a face loc producătorilor agricoli autentici din judeţul nostru şi din restul ţării.

Solicit Curţii de Conturi Satu Mare, chiar dacă este de extracţie portocalie, să nu-i menajeze şi să nu-i favorizeze pe primarii PDL, fiind informat că asupra inspectorilor care au controlat Primăria comunei Botiz au fost exercitate presiuni pentru a nu consemna anumite neregului în procesul verbal de constatare.

Solicit Parchetului, DNA, DIICOT şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie să urgenteze cercetările în cauzele privind contrabanda organizată cu ţigări, fraude şi evaziuni mari, inclusiv cu firme fantome din Ungaria sau Ucraina (Gama&Gama, Solitarius, Barta Ati ş.a.), privatizările, întăbulările şi afacerile frauduloase de la hotelul Dacia (inclusiv întăbularea frauduloasă a Filarmonicii), restaurantul Mioriţa, hotelul Someşul şi hotelul Astoria.

Solicit conducerii Direcţiei Judeţene Satu Mare a SRI să-şi concentreze resursele umane şi financiare pe monitorizarea persoanelor care pun cu adevărat în pericol siguranţa naţională ori au legături cu crima organizată autohtonă sau transfrontalieră. Este ultimul avertisment; în cazul în care vor continua cu acte de poliţie politică, nu le mai garantăm siguranţa instituţională sau personală.

Solicit şefilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră să demisioneze până în data de 1 martie 2013, pentru management defectuos, servilism politic şi implicare în activităţi de corupţie, de fraudă sau de contrabandă. În caz contrar, voi adresa interpelări în acest sens ministrului de Interne, voi depune sesizări penale la DNA şi DIICOT şi le voi oferi câteva pagini de publicitate în presa centrală şi locală”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.