Și tu Harlem Shake?

harlem-shake

 

httpv://youtu.be/LUT-yacvtKY

Gangnam Style a murit! Un nou dans si o noua piesa rupe internetul zilele acestea, creand o adevarata isterie. Harlem Shake este noul trend in online si nu numai, cucereste Youtube-ul si topurile muzicale. Dar ce e Harlem Shake?

Harlem Shake e isteria de pe Youtube, unde tot felul de personaje danseaza pe ritmurile rupte ale trackului. De la studenti prin camerele de camin, la pompieri, sportivi, corporatisti prin birouri sau orice altceva, fiecare si-a gasit inspiratia in bassul puternic si ragetul de leu.

DJ-ul si producatorul american Baauer este responsabil pentru intreaga nebunie, dar nici macar el nu se astepta la asa ceva cand a lansat piesa in luna mai 2012. A ajuns cunoscuta datorita videoclipurilor cu oameni dansand, care mai de care mai ciudat sau mai funky, devenind un viral pe care pana si presa l-a luat in seama. Cand Harlem Shake a fost lansata oficial prin intermediul labelului lui Diplo, nimeni nu credea ca va ajunge un adevarat fenomen. Dar linia de bass puternica, ruperile ritmului catchy, vocea care canta „con los teroristas” si ragetul unui leu s-au dovedit a fi combinatia perfecta pentru a-i canta finalul lui Gangnam Style. Un nou stil de dans, care nu impune nici un fel de coregrafie, un nou track ce poate patrunde cu usurinta in cluburi si remixat cu alte piese inseamna Harlem Shake.

Piesa a devenit atat de populara incat si Azealia Banks a venit cu un remix, pe care insa Baauer a refuzat sa il promoveze si i-a interzis publicarea acestuia pentru ca i s-a parut „so/so.” Evident, rapperita a facut fix cum a vrut si l-a postat online alaturi de un clip, incepand iar un scandal cu un producator. Poate e si asta modalitatea ei de promo tinand cont ca in luna martie apare albumul Broke with Expensive Taste.

In original, Harlem Shake a fost un stil de dans aparut in anii 80, cunoscut la acea vreme drept albee, de la numele celui care l-a inventat. Miscarile semanau cu cele ale unui om beat, dar actualul stil de dans nu are prea multe in comun cu cel popularizat inclusiv de Diddy si G. Dep in 2001 odata cu clipul pentru Let’s Get In.

Pentru cei care se intreaba, Baauer a folosit samples din Plastic Little, piesa Miller Time, iar „con los terroristas” este un sample dintr-un acapella aflat pe trackul Con Alegria produs de Gregor Salto, DJ Solo si DJ Gregory.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.