Şcoala de Arte se va muta într-un nou spaţiu

deac-stef
Din toamna acestui an, Şcoala de Arte Satu Mare se va muta într-o nouă locaţie. Afirmaţia a fost făcută de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 18 februarie, la sediul Şcolii de Arte. La întâlnirea cu jurnaliştii a participat şi directorul unităţii de învăţământ, Mircea Deac.

„Acest sediu este impropriu desfăşurării în condiţii optime a cursurilor, mai ales a celor de dans şi de balet. Şcoala de Arte este o instituţie care aduce venituri importante prin taxele pe care cursanţii le plătesc. În prezent avem aproximativ 700 de tineri care frecventează cursurile Şcolii de Arte. Am avut o discuţie cu conducerea primăriei şi am identificat o clădire şi anume Şcoala nr. 5 de pe Wolfenbutel. Acolo există un spaţiu generos pe care am putea să-l renovăm. Am avansat în discuţii iar primăria este de acord să ne cedeze dreptul de administrare pentru a putea amenaja acea clădire. Ne dorim ca până la toamnă să reuşim realizarea acestui obiectiv”, a declarat Ştef.

„Pe de altă parte aici plătim chirie către Episcopia romano-catolică, în valoare de 5.500 de lei pe lună. Dacă am avea o clădire a noastră altfel ne-am gestiona şi implicit am putea să oferim alte condiţii de studiu cursanţilor noştri”, a declarat Mircea Deac.

Deac a mai subliniat faptul că în noua clădire există 12 săli de clasă care ar putea fi recompartimentate iar cursanţii ar dispune şi de o sală de spectacole, extrem de importantă pentru Şcoala de Arte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.