PSD a încheiat un protocol de colaborare cu Partida Romilor „Pro Europa”, filiala Satu Mare

usl-part-romilor
PSD Satu Mare a încheiat un protocol de colaborare la nivel judeţean cu Partida Romilor „Pro Europa”, filiala Satu Mare. Anunţul a fost făcut de către senatorul Valer Marian în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 16 februarie, la sediul USL Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au mai participat preşedintele organizaţiei judeţene a Partidei Romilor Satu Mare, Horvath Ignacz, împreună cu liderii organizaţiilor din Carei, Negreşti-Oaş, a femeilor rome şi a tinerilor romi din judeţul nostru.

„În toamna anului trecut a fost încheiat un asemenea protocol la nivel central care a fost semnat de preşedintele PSD, domnul Victor Ponta şi preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” din România, domnul deputat Nicolae Păun. În urma acestui protocol majoritatea romilor au susţinut PSD la alegerile parlamentare. Am decis să încheiem acest protocol şi la nivelul judeţului Satu Mare prin care sunt vizate mai multe domenii şi obiective precum: sănătatea, problema locuinţelor, educaţia, locurile de muncă, dezvoltarea comunităţilor rome, migraţii şi politici publice în Uniunea Europeană, etc. Având în vedere ponderea comunităţii rome în judeţul Satu Mare, dorim ca din acest an să transpunem în practică cât mai multe din aceste obiective. Astfel, la nivel de comune, oraşe şi la nivel de judeţ, PSD va susţine comunităţile de romi, cooptarea reprezentanţilor romilor la primării, la Consiliile Locale, la Consiliul Judeţean, la Instituţia Prefectului. De asemenea, solicităm medicilor să acorde romilor exact aceeaşi atenţie ca şi celorlalţi cetăţeni ai acestui judeţ. Solicităm profesorilor să acorde copiilor romi aceeaşi atenţie precum celorlalţi copii. Solicităm primarilor să aibă în vedere pietruirea şi asfaltarea drumurilor din cartierele de romi şi introducerea apei potabile şi a canalizării. Le spunem şi colaboratorilor romi să pună mâna pe carte, pe mistrie, pe sapă. Ştim că mulţi dintre ei lucrează, mai ales în Ungaria. De asemenea, o să sprijinim Partida Romilor în organizarea de diverse manifestări culturale atât la nivel judeţean cât şi la nivel local. În data de 8 aprilie, de Ziua Internaţională a Romilor vrem să organizăm un spectacol multietnic la Casa de Cultură a Sindicatelor. O să facem demersuri pentru alocarea de fonduri acesto acţiuni culturale atât la Consiliul Judeţean, Consiliul municipal cât şi la consiliile locale. Însă trebuie ştiut că aceste fonduri se alocă în funcţie de ponderea comunităţii romilor şi le recomandăm să nu le fie ruşine să se declare romi deoarece astfel vom reuşi să-i ajutăm mai uşor”, a declarat senatorul Valer Marian.

În luarea de cuvânt liderii comunităţii rome prezenţi la conferinţa de presă şi-au manifestat încrederea că prin acest protocol romii vor fi sprijiniţi în rezolvarea problemelor pe care le întâmpină.

Parlamentarul sătmărean a mai subliniat că PSD are toată consideraţia şi tot respectul pentru toate naţionalităţile şi „dorim să încheiem asemenea protocoale cu Forumul Democrat German, Uniunea Ucrainenilor dar şi cu UDMR, cu care în ultimii ani avem un pact nescris dar pe care din păcate îl respectăm doar noi”.

3 Comentarii la "PSD a încheiat un protocol de colaborare cu Partida Romilor „Pro Europa”, filiala Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.