Am avut succes – continuăm!

Cuiburi1
Specialiștii Ocolului Silvic Satu Mare și ai Societății Carpatine Ardelene pe parcursul acestei săptămâni au instalat din nou cuiburi artificiale în pădurea Noroieni. Între Ocolul Silvic Satu Mare și Societatea Carpatină Ardeleană există o cooperare foarte strânsă. Acest lucru este dovedit de acțiunea, care s-a demarat anul trecut și s-a continuat și în acest an, dar și de alte programe.

În primăvara anului 2012 cele două organizații au amplasat 80 de cuiburi artificiale în pădurea Noroieni, astfel sprijinind reproducerea păsărilor cântătoare precum: vrabia de câmp, pițigoiul albastru, pițigoiul mare și muscarul gulerat. Cuiburile au fost ocupate într-un procent ridicat. Speciile de păsări enumerate mai sus se hrănesc cu insecte și cu larve, astfel curăță pădurea în mod natural de dăunători. Astfel nu va fi necesară folosirea chimicalelor, care sunt dăunătoare și otrăvitoare pentru fiecare specie de insectă, inclusiv pentru cele protejate.
În acest an au fost amplasate 200 de cuiburi, crescând astfel șansa păsărilor de a se reproduce și protejând pădurile de pe raza judeţului Satu Mare.

2 Comentarii la "Am avut succes – continuăm!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.