Biblioteca Judeţeană Satu Mare are peste 30.000 de cititori

biblioteca
Numărul utilizatorilor Bibliotecii Judeţene (BJ) Satu Mare a crescut de la 30.408 câţi erau în 2011, la 30.882 anul trecut (2012). Dintre aceştia în cursul anului trecut un număr de 6.068 de cititori au frecventat în mod activ secţiile instituţiei.

Aceste cifre reies din raportul de activitate pe anul 2012, prezentat astăzi, 14 februarie, în Sala de lectură „Gheoghe Bulgăr” de către directorul interimar al BJ Satu Mare, Angela Câmpian. La eveniment a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.

Angela Câmpian a făcut o scurtă trecere în revistă a activităţilor culturale desfăşurate anul trecut în cadrul instituţiei. Potrivit acesteia în decursul anului 2012, BJ Satu Mare a achiziţionat 11.720 de documente de bibliotecă, în valoare de 292,73 mii lei, cu 2.060 mai puţine decât în anul precedent. La sfârşitul anului 2012 numărul total al colecţiilor bibliotecii se ridică la 443.506 unităţi de bibliotecă.

Câmpian a făcut referire şi la programul „Biblionet” continuat pe tot parcursul anului trecut. „Astfel, în primăvara anului 2012 au fost pregătite, renovate, reorganizate 12 biblioteci comunale din judeţ. Au fost dotate cu aparatură de înaltă tehnologie bibliotecile din localităţile: Ardud, Bârsău, Călineşti-Oaş, Cehal, Foieni, Păuleşti, Pomi, Racşa, Santău, Târşolţ, Vama. În toamna lui 2012 au urmat alte opt biblioteci comunale să fie pregătite în vederea implementării acestui proiect”, a declarat Câmpian.

În ceea ce priveşte obiectivele pe anul în curs, conducerea instituţiei de cultură are în vedere: continuarea acţiunii de inventariere a colecţiilor, identificarea de noi spaţii pentru mutarea filialelor nr. 2 şi 3 care în prezent funcţionează în incinta a două instituţii şcolare, în spaţii foarte mici. Printre priorităţile pe anul 2013, Câmpian a amintit şi continuarea procesului de achiziţie a documentelor de bibliotecă, organizarea de noi cursuri pentru cetăţeni de utilizare a calculatorului şi de iniţiere în Internet, continuarea programelor de pregătire şi formare profesională dar şi alinierea bibliotecii la tehnologiile actuale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.