Tinerii liberali din Ardud se pregătesc de “Ziua Îndrăgostiţilor”

ziua-indragostitilor-tnl

TNL Ardud organizează sâmbătă, 16 februarie, cu începere de la ora 19.00, în incinta Sălii de Festivități a oraşului un eveniment deosebit. Este vorba despre “Ziua Îndrăgostiţilor – Dragobete”, cea mai importantă sărbătoare în ceea ce priveşte persoanele care iubesc sincer şi necondiţionat.

Sărbătoarea de Dragobete (Vobritenia) este considerată echivalentul sărbătorii Valentine’s Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Etimologia cuvântului a fost dezbătută de numeroși etnologi și filologi, propunându-se variate explicații pentru originea sa. Dragobetele este o sărbătoare cu o tradiţie relativ nouă, având o “vechime” în jurul a 170-180 de ani de la pătrunderea ei în teritoriile româneşti şi păstrate cu precădere în nord-estul, sudul-estul și sud-vestul României.

Cu ocazia acestui eveniment, Organizaţia de Tineret (TNL) Ardud, va oficia căsătorii de probă, valabile 24 de ore, în cadrul cărora îndrăgostiţii vor trebui să treacă anumite probe şi să convingă călăuzele spirituale, îngerul şi demonul, de faptul că se potrivesc şi că merită să fie denumiţi îndrăgostiţii evenimentului. Atmosfera va fi întreţinută de un tânăr talentat al oraşului Ardud, DJ Berty.

 

Un Comentariu la "Tinerii liberali din Ardud se pregătesc de “Ziua Îndrăgostiţilor”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.