Grupare internaţională de trafic de migranţi, destructurată

Crima-organizata

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au destructurat o grupare infracţională cu preocupări pe linia traficului de migranţi, în acest caz fiind efectuate şase percheziţii domiciliare şi arestaţi preventiv patru membri ai grupării.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare – BCCO Oradea, sub directa coordonare a procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare au destructurat o grupare internaţională de traficanţi de migranţi, care proveneau din ţări din Orient, respectiv Iran şi Siria. Gruparea din România s-a conectat la o reţea internaţională specializată în traficul de migranţi pe traseul Orientul Mijlociu – Bulgaria – România – Ungaria – Austria – Germania – Anglia.

În cadrul unor ample acţiuni au fost derulate şase percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare cinci mandate de aducere. În vederea organizării descinderilor s-a cooperat cu poliţişti din cadrul IPJ Satu Mare – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic, iar pentru documentarea activităţii infracţionale a grupării s-a colaborat cu Direcţia Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În cauză au fost finalizate cercetările, fiind sesizată instanţa de judecată, dispunându-se trimiterea în judecată a patru persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Membrii grupării: P.A. de 39 de ani, din Satu Mare, P.V. de 37 de ani, din Vama, D.A., de 31 de ani, din Zalău şi M.T. de 26 de ani, din Satu Mare – au fost cercetaţi în stare de arest preventiv.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.