„Ţeparul” Mihai David este aşteptat luni (11 februarie) în faţa magistraţilor sătmăreni


Tribunal Satu Mare
Acuzat de înşelăciune, administratorul SC Automotive SRL Satu Mare, Mihai Mihăiţă David este aşteptat luni, 11 februarie în faţa magistraţilor pentru a le explica prin ce manevre dubioase a reuşit să înşele două instituţii bancare cu peste … 6 milioane de euro. Vă reamintim că acesta a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pe data de 16 ianuarie 2013, dosarul fiind înaintat Tribunalului Satu Mare.

În acelaşi dosar având numărul 466/83/2013, Sucursala Satu Mare a CEC Bank s-a constituit ca parte civilă iar cea a BRD – GSG ca parte vătămată.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2007-2008 Mihai Mihăiță David în calitate de asociat și administrator al SC Automotive SRL Satu Mare i-a înşelat pe reprezentanții a două unități bancare din Satu Mare (CEC Bank şi BRD – GSG) cu ocazia încheierii și derulării a patru contracte de credit. În vederea contractării creditelor acesta a prezentat unităților bancare mai multe acte false pentru a ascunde situația financiară precară a societății pe care o administrează.

Astfel inculpatul a înşelat cele două bănci cu suma totală de 6.174.735 euro. CEC Bank s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.348.864,75 euro iar cealaltă, BRD – GSG a precizat că își va exercita acest drept în fața instanței de judecată.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului Mihai Mihăiță David și SC Automotive SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.