Percheziții DGA la Universitatea Vasile Goldiș Satu Mare (11 persoane audiate)

goldis
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) efectuează mai multe percheziţii domiciliare dar şi la unele instituţii de învăţământ superior care îşi au filiale pe raza a opt judeţe printre care şi la Satu Mare. Oamenii legii cercetează săvârşirea unor infracţiuni de luare şi dare de mită dar şi trafic de influenţă. Potrivit Mediafax este vorba despre Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Surse din cadrul parchetului ne-au confirmat că procurorii au făcut percheziţii şi la Satu Mare ridicând acte și calculatoare. 11 persoane, profesori și elevi ai universității, au fost chemate la audieri.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Public (www.mpublic.ro) se arată următoarele:
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române, efectuează în prezent mai multe percheziţii la domiciliul unor persoane, precum şi la sediile unor instituţii de învăţământ superior, locaţii aflate pe raza a 8 judeţe (Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj şi Gorj).

Acţiunea se înscrie în cadrul cercetărilor care se desfăşoară cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, fiind vizate mai multe persoane, faţă de 4 dintre acestea fiind dispusă începerea urmăririi penale.

În derularea activităţilor de urmărire penală, procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. Pe parcursul cercetărilor vom informa opinia publică. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Potrivit unor surse neoficiale procurorii fac cercetări în cazul unor diplome de licenţă false eliberate de universitate care ar fi costat între 100 şi 400 de euro.

3 Comentarii la "Percheziții DGA la Universitatea Vasile Goldiș Satu Mare (11 persoane audiate)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.