Misteriosul tata al lui Traian Basescu

dumitrubasescu

Biografia actualului președinte este extrem de controversată și a făcut să curgă tone de cerneală după revoluție, pentru că ea ascunde suspect de multe ”găuri”.

Nu ne referim doar la colaborarea cu Securitatea ori la evenimente nici pînă azi elucidate precum incendiul din portul Anvers, sau la originea sa etnică, tătărască după Adrian Severin, evreiască după alte surse. De-a lungul anilor, au apărut multe alte semne de întrebare legate de trecutul președintelui și prea puține răspunsuri.

Abia anul trecut, spre exemplu, s-a aflat din relatări ale presei, dar și dintr-o declarație ”scăpată” de președinte faptul că el ar fi lucrat după liceu, timp de vreo patru ani, între 1969-1973, ca profesor suplinitor într-o comună băcăuană, Cleja. Un amănunt care nu apare în nicio biografie oficială ori interviu al șefului statului.

Un alt element ținut sub tăcere de președinte a fost dezvăluit acum cîțiva ani de un alt președinte, Emil Constantinescu, anume că, la revoluție, Traian Băsescu figura scriptic pe lista restrînsă a nomenclaturiștilor României, statut care le conferea numeroase privilegii.

Iată, însă, că, în ultimele zile, e aruncată pe piața media o veritabilă bombă, una care, dacă e reală, va răsturna, practic, întreaga biografie, în special profesională, a președintelui.

Potrivit celebrului Călin Marinescu zis Shogunul, unul dintre protagoniștii scandalului Flota de acum mulți ani, apropiat, cîndva, al lui Traian Băsescu, tatăl actualului președinte, Dumitru Băsescu, a fost nici mai mult, nici mai puțin decît unul dintre comandanții politici ai armatei române, pe vremea regimului comunist.

 

citeste restul stirii pe inpolitics.ro

Un Comentariu la "Misteriosul tata al lui Traian Basescu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.