Cum vrea ministrul educaţiei să crească promovabilitatea la bacalaureat

tabeta

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a recunoscut într-un interviu acordat NewsIn că într-adevăr „rezultatele sunt slabe”, însă este convins că se mai poate face ceva. „Trebuie să ne asigurăm că aceşti copii învaţă pe parcursul celor patru ani de liceu şi se pregătesc pentru examentul de bacalaureat”.

„Iar aici cred că o discuţie foarte importantă este cea legată de programele de studiu, curriculum şi manuale, cât de atractive sunt aceste manuale? Copiii noştri se joacă astăzi pe tabletă, pe telefon, pe computer, ei îşi caută informaţiile, vor informaţia, o caută, păi atunci haideţi să le dăm aceste informaţii în forma care este accesibilă pentru ei şi sunt o serie de măsuri pe care nu vreau să le anunţ acum pentru că nu sunt suficient de bine cântărite, dar sunt o serie de acţiuni care încep de la curriculum şi se termină cu modul în care se desfăşoară orele în clasă şi care sper să aducă un anumit tip de dinamism şi să stârnească interesul elevilor. Dar pentru asta, repet, când vom avea toate datele la dispoziţie, o să vă precizez despre ce e vorba”, a spus Remus Pricopie.

De asemenea, ministrul Educaţiei a spus că trebuie să se facă o distincţie între elevi. „Nu vreau să spun acum ceva care s-ar putea transforma în breaking-news, dar nu exclud varianta în care pentru a intra într-un liceu să fie nevoie să ai o anumită medie. Altfel, intri pe zona de formare profesională pentru că dacă nu introduci această măsură îi chinuieşti într-un fel şi pe copii şi îi chinuieşti şi pe profesori or rezultatele nu au cum să fie bune”, a mai spus Pricopie.

Un Comentariu la "Cum vrea ministrul educaţiei să crească promovabilitatea la bacalaureat"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.