Trei români au atras peste jumătate de milion de euro cu un joc de Facebook

mavenhut

Solitaire Arena este un joc lansat anul trecut de trei români: Bobby Voicu, Cristi Badea şi Elvis Apostol, absolvenţi ai StartUp Bootcamp Dublin. Compania fondată de cei trei, Mavenhut, a reuşit să atragă în doar nouă luni de la lansarea jocului, o investiţie de 550.000 de euro de la SOS Venture, un fond de investiţii iralndezo-american.

Compania fondată de cei trei în Irlanda a fost una dintre cele zece selecţionate să participe la un accelerator de business la Dublin, adică un fel de tabără care ţine câteva luni, dar care este esenţială pentru startup-urile din zona IT. Acolo, mentori, investitori şi antreprenori ajută startup-urile să se transforme din mici afaceri în businessuri viabile.

Şi acolo, zi şi noapte, cei trei români au lucrat pe un singur proiect. Şi-au testat ideea înainte a prima linie de cod să fie scrisă. „Am testat ideea noastră încă inainte de a avea prima linie de cod scrisă, punând un formular pe un site şi trimiţând 200 de oameni pe el cu Facebook Ads. Şi vreo 150 de dolari cheltuiţi. Aşa am aflat că un Solitaire multiplayer nu e chiar o idee rea. Dimpotrivă!”, scrie Bobby Voicu pe blogul personal.

Cele trei luni de muncă continuă se încheie cu Demo Day, când echipele trebuie să-şi prezinte proiectul în faţa investitorilor. „După Demo Day a urmat o zi de dezamăgire cruntă. În ciuda aşteptărilor, nu am primit nici o ofertă pe loc, atunci, în seara aia. Deşi aşa auziserăm noi de la americani. Noroc că de-a doua zi au început să sune investitorii şi, o săptămână mai târziu, aveam opt oferte de “seed investment” (până în 100.000 euro) pe masă”, mai scrie Bobby Voicu.

Apoi, la Bucureşti, pe măsură ce jocul creştea în popularitate cu din ce în ce mai mulţi utilizatori, au început şi discuţiile cu investitorii, care s-au concretizat în toamna anului trecut, când SOS Ventures livra prima tranşă de 50.000 euro.

Despre ce va face Mavenhut în continuare, Bobby Voicu spune că principalele directii pentru următorul an sunt legate de creşterea echipei din România şi de adăugarea unui număr mai mare de jocuri în portofoliu. „Evident, nu vrem să încetinim creşterea jocurilor pe care le avem deja, Solitaire Arena fiind „vârful de lance”. Nu ne dorim să creştem artificial, însă. Nici ca echipă, unde preferăm să angajăm mai încet, dar bine, nici ca produse. Pentru moment suntem concentraţi pe îmbunătăţirea experienţei jucătorilor şi pe motivarea acestora să îşi invite cât mai mulţi prieteni în joc”, spune Bobby Voicu.

Compania Mavehut își propune transformarea jocurilor clasice single-player în titluri moderne competitive ce includ și elemente multiplayer.
Mavenhut este nominalizată în competiţia internaţională The Next Web – StarUp Awards la trei categorii: StartUp-ul Românesc al anului 2012, aplicaţia anului cu jocul Solitaire Arena şi cofondatorul anului, Bobby Voicu.

economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.