Adrian Ștef a participat la AGA Asociației crescătorilor de albine

stupari1

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat sâmbătă, 2 februarie în sala mare a Consiliului Judeţean la Adunarea Generală a Asociaţiei Crescătorilor de Albine Bucureşti, filiala Satu Mare.

Şedinţa de sâmbătă s-a bucurat de un public numeros şi de prezenţa Preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Albine Bucureşti Ing. Ioan Fetea.

Cu această ocazie Preşedintele Cosniliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef  a declarat: „Apicultorii sătmăreni sunt o categorie foarte importantă pentru județ și vă asigur de între sprijinul meu. Mai ales că am la îndemână cel puțin două instrumente cu care pot să vin în ajutorul Dumneavoastră, Camera Agricolă a județului Satu Mare și Grupurile de Acțiune Locală, cu care Consiliul Județean a semnat un contract de asociere.

Prin intermediul Camerei Agricole mulți apicultori au reușit să obțină diplome de stupari calificați și ori de câte ori va fi nevoie vom organiza astfel de cursuri. Ori de câte ori aveți nevoie de sprijinul Camerei Agricole, nu ezitați să ne contactați.

GAL-urile sunt un instrument eficient de a sprijini agricultorii, dar și apicultorii sau micii întreprinzători de la sate. Importanța deosebită pe care o dăm Grupurilor de Acțiune Locală s-a concretizat în acordul de asociere pe care l-am semnat în luna august a anului trecut și prin împrumutul pe care l-am acordat pentru buna desfășurare a activității Dumneavoastră. Știu că momentan suma este insuficientă, dar oricum vorbim despre 7,5 milioane de euro, pe care îi vom atrage în județul nostru, câte 2,5 milioane de euro pentru fiecare grup de acțiune locală și, dacă ați observat, acoperă aproape tot județul, pentru că vorbim de Țara Oașului, zona Careiului, zona municipiului Satu Mare.

Știu că trebuie să promovăm consumul de miere şi de a-i convinge pe cumpărătorii sătmăreni că stuparii din judeţ vând produse de cea mai bună calitate. Să arătăm populaţiei judeţului că este important să consume miere pentru sănătatea lor. Știu că mulți dintre Dumneavoastră își vând mai ușor produsele în Ungaria decât la noi în județ, dar sătmărenii trebuie să aibă încredere în stuparii noştri pentru că strâng numai miere de calitate.

Poate ar trebui relansat programul ”Mierea în școli”, care cred ca ar fi mai atractiv și mai sănătos pentru copii. Cu o condiție, ca mierea să fie procurată de la apicultorii români și nu importată din alte țări.

În încheiere, vă urez mult succes și vă repet încă odată că vă puteți baza pe sprijinul meu, pe sprijinul Consiliului Județean.”

Adrian Ştef i-a asigurat pe apicultori de tot sprijinul lui şi al instituţiei pe care o conduce. Deasemenea Consiliul Judeţean Satu Mare prin Adrian Ştef s-a angajat în promovarea programelor naţionale şi tipărirea materialelor informative pentru ca apicultorii să fie informaţi în număr cât mai mare în cel mai scurt timp.

Şedinţa de sâmbătă a avut pe ordinea de zi darea de seamă privind activitatea Asociaţiei Crescătorilor de Albine Bucureşti, filiala Satu Mare, Raportul comisiei de cenzori, proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2013, discuţii pe marginea materialelor prezentate, descărcarea de gestiune, alegerea preşedintelui ACA filiala Satu Mare în persoana Domnului Cornea Mare Nicolae, aprobarea prin vot a membrilor Consiliului director al ACA filiala Satu Mare desemnaţi de Preşedintele ACA filiala Satu Mare, alegerea membrilor Comisiei de Cenzori ACA filiala Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.