Ziua Mondială a Zonelor Umede

zone-umede
În contextul evenimentului ecologic „Ziua Mondială a Zonelor Umede” care are ca temă în acest an „Zonele umede și gestionarea apei”, APM Satu Mare în colaborare cu Societatea Ornitologică Română, filiala Satu Mare, Societatea Carpatină Ardeleană, Colegiul Național „Ioan Slavici” și Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare, precum și cu Asociația caritativă „Noua Speranță” au desfășurat diverse acțiuni care au avut ca scop conștientizarea importanței protecției acestor medii de viaţă.

Astfel, în zilele de 16 respectiv 19 ianuarie, s-a desfășurat cu succes monitorizarea păsărilor pe valea Someșului în zona Valea Vinului pe o distanță de 10 km și respectiv pe teritoriul municipiului Satu Mare pe o distanță de 3 km, când s-au identificat 481 de păsări din 22 de specii. Aceste monitorizări a efectivelor păsărilor de apă au oferit informații privind starea și evoluția efectivelor păsărilor și a habitatelor acestora, precum și informații care vor contribui la protecția și managementul speciilor prin diferite tratate.

Toate datele adunate în cele două zile de monitorizare precum și concluziile obținute în urma sintetizării acestora, vor fi prezentate de către specialiștii APM Satu Mare și de la Societatea Ornitologică Română, filiala Satu Mare, în cadrul unei întâlni de lucru care se va desfășura la lacul Moftin, vineri, 1 februarie, începând cu ora 12.00. La această întâlnire va fi prezentată deasemenea, modul de administrare a acestei zone umede. După premierea de către APM Satu Mare a celor 11 elevi care au avut un aport deosebit în activitățile de protecție a zonelor umede, se vor face și observații ornitologice pe malul lacului Moftin.

Un Comentariu la "Ziua Mondială a Zonelor Umede"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.