Daniel Coţop, Galeria Real Satu Mare

Cotop3

Este un om atent la detalii fiind încredinţat că în profesia sa orice amănunt contează. Iubeşte muzica şi îi place să citească în special romane poliţiste româneşti. Vă invit să îl cunoaştem mai îndeaproape pe Daniel Coţop, coordonatorul comercial al Galeriei Real Satu Mare.

Reporter: Cu toate că este un centru comercial destul de frecventat de către sătmăreni puţini sunt cei care ştiu cine este să zic aşa, omul care are grijă ca pe cele câteva mii de metri pătraţi ai platformei „Real”, totul să meargă ca la carte. Este şi motivul pentru care vă rog ca înainte să purcedem la drum să vă prezentaţi cititorilor noştri.
Daniel Coţop: Mă numesc Daniel Coţop şi în prezent sunt coordonatorul comercial al Galeriilor Real Satu Mare. M-am născut în Târnăveni, judeţul Mureş, dar am crescut la Alba Iulia, oraş în care mi-am urmat şi studiile. După absolvirea liceului m-am înscris la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „1 Decembrie” din Alba Iulia …
R.: Am înţeles că aţi început să munciţi încă din timpul facultăţii …
D.C.: Aşa este. La început ţineam contabilitate la mai multe societăţi comerciale după care m-am angajat ca agent de dezvoltare la o firmă de mezeluri din Alba Iulia apoi am lucrat aproximativ un an de zile pentru Vodafone. A urmat o perioadă în care am fost reprezentant de vânzări la o firmă de ambalaje. După un an de zile am promovat ca director zonal de vânzări la aceeaşi firmă, apoi după alte şase luni am ajuns director regional de vânzări. Mă ocupam de 11 judeţe, cam tot ce înseamnă de la Caraş-Severin la Maramureş. La această firmă am lucrat 4 ani de zile, până în septembrie 2010.
R.: Dacă am înţeles bine aţi încercat să puneţi pe picioare şi un business propriu. Despre ce este vorba?
D.C.: După ce am venit de la firma de ambalaje m-am gândit să iau o pauză. Într-adevăr am încercat să fac un business propriu, o cafenea, însă nu a mers.
R.: La acea vreme locuiaţi deja la Satu Mare?
D. C.: Da …
R.: Ce a urmat după această nereuşită?
D. C.: Nu aş zice că a fost o nereuşită. Până la urmă toate etapele prin care am trecut m-au învăţat câte ceva. Ce a urmat? Din iunie 2011 lucrez ca şi coordonator comercial al Galeriei Real Satu Mare. Galeria Real are o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi şi în prezent avem un grad de ocupare de 98%.
R.: Pentru a-mi satisface curiozitatea şi presupun şi pe cea a cititorilor, vă întreb: cu ce se ocupă un coordonator comercial?
D.C.: Acopăr tot ceea ce înseamnă identificarea de clienţi noi, negocierea contractelor, redactarea acestora, organizarea evenimentelor, campanii de marketing, etc.
R.: Există interes din partea firmelor din Satu Mare pentru a-şi deschide puncte comerciale la Real?
D.C.: Vreau să vă spun că la nivel local nu există o cultură a comerţului modern. Puţini dintre chiriaşi au avut încredere în sfaturile pe care le-am dat şi au riscat puţin. De altfel, suntem singurul centru comercial modern din oraş. „Someşul” nu ne poate concura pe nici una dintre paliere. Chiriile în cadrul centrului comercial de la Real sunt cam aceleaşi ca şi în centrul municipiului Satu Mare. Însă, pe când în centrul oraşului clienţii frecventează acele magazine, baruri sau orice ar fi ele în general până la ora 13.00, şi să o spunem şi pe asta, totuşi în număr limitat, la noi clienţii vin după ora 15.00 şi avem un aflux destul de mare iar vânzările sunt pe măsură.
R.: Care este relaţia dumneavoastră cu chiriaşii?
D.C.: Ştiţi cum e? Trebuie să observi lucrurile. Trebuie să ai un simţ aparte pentru aţi da seama dacă unui client îi displace un anumit lucru. Trebuie să fi prezent. Să fi atent la detalii şi să respecţi omul care îţi plăteşte o chirie. Ca şi coordonator comercial trebuie să fiu atent la foarte multe lucruri. Vorbesc aici atât la faptul de a întreţine o relaţie bună cu chiriaşii cât şi la lucruri minore care se referă la aspectul unui anumit lucru. În altă ordine de idei, pe partea de servicii care sunt necesare într-un centru comercial noi încercăm să atragem firme locale, atât pe linie de pază şi protecţie cât şi în ceea ce priveşte desfăşurarea lucrărilor de mentenanţă, curăţenie, etc.
R.: Să vorbim puţin şi despre hobby-urile dumneavoastră?
D.C.: Nu prea am vreme de hobby-uri. Însă în puţinul timp liber pe care îl am îmi place să citesc în general literatură românească şi în special îmi plac romanele poliţiste româneşti. În ceea ce priveşte muzica, ascult muzică comercială … muzica de radio. Pe parte de sport pot să vă spun că în şcoala generală am făcut înot o periodă însă nu am mai continuat deşi îmi place foarte mult. În Satu Mare posibilităţile, mai ales în perioada rece, sunt foarte limitate.

5 Comentarii la "Daniel Coţop, Galeria Real Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.