Taxele şi impozitele locale se majorează cu 16%

sedinta-cl1
În şedinţa extraordinară de astăzi, 28 ianuarie, consilierii locali au votat pentru majorarea taxelor şi impozitelor locale cu un procent de 16%.

Consilierii şi-au dat votul pentru majorarea taxelor şi impozitelor locale ca urmare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) emisă pe data de 23 ianuarie 2013 prin care se arată că toate localităţile care înregistrează arierate mai vechi de 90 de zile sunt obligate să crească taxele locale. În această categorie intră şi municipiul Satu Mare. Este vorba despre arierate raportate către Ministerul Finanţelor Publice (MFP) în valoare totală de 1.577 mii lei, reprezentând sume ce datează din perioada 2007-2008, aferente modernizărilor aduse Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.

Astfel, vor fi majorate impozitele pe clădiri, taxele speciale dar şi amenzile. Împotriva proiectului de hotărâre au votat consilierii PD-L Nicolae Şuta şi Cosmin Raţiu, acesta din urmă declarând că ar trebui găsite alte modalităţi de a creşte veniturile având în vedere că populaţia este sărăcită. Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica i-a replicat să lase la o parte declaraţiile populiste deoarece majorarea impozitelor şi taxelor locale vine ca urmare a adoptării unei hotărâri de Guvern. „Dacă proiectul nu ar fi trecut, profesorii rămâneau fără salarii. Banii vor fi reinvestiţi şi la nivel de municipiu, având în vedere că drumurile sunt praf de ani de zile”, a declarat primarul.

Majorarea taxelor şi impozitelor locale intră în vigoare de la 1 februarie 2013.

4 Comentarii la "Taxele şi impozitele locale se majorează cu 16%"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.