Consilierii judeţeni cer lămurirea situaţiei Filarmonicii „Dinu Lipatti”

cjsm
În cadrul şedinţei de astăzi, 28 ianuarie, a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, acad. dr. Virgil Enătescu a cerut autorităţilor competente să ia măsuri în cazul Filarmonicii „Dinu Lipatti”. Vă reamintim că filarmonica a fost vândută la pachet cu Hotelul „Dacia”, aflându-se pe acelaşi CF.

Consilierul judeţean se întreabă pe bună dreptate că „pe ce bază îşi bate cineva joc de o clădire de patrimoniu? Cum s-a vândut şi pe baza căror inginerii financiare? Benny Hill (făcând refererire la Ţânţaş) ar trebui să-şi vadă de treabă. Nu înseamnă că dacă are bani trebuie să ne punem în genunchi în faţa sa”.

Vicepreşedintele CJ Satu Mare, Mircea Govor a declarat că este în totalitate în asentimentul acad. dr. Virgil Enătescu adăugând că în urmă cu câteva luni s-a întâlnit cu omul de afaceri Vasile Ţânţaş „căruia i-am zis să nu se joace cu filarmonica deoarece va avea probleme. Nu m-a ascultat şi acum are probleme”.

Senatorul USL, Valer Marian prezent şi el la şedinţa de CJ, a declarat că în procesul de privatizare a Complexului „Dacia” sunt o serie de fapte de corupţie şi că trebuie făcut cât mai degrabă lumină în acest caz.

Fostul prefect, Radu Giurcă, acum consilier judeţean a declarat în luarea de cuvânt că şi el doreşte să cunoască adevărul în ceea ce priveşte modul în care a fost privatizat Complexul „Dacia”. „Am văzut că în diverse ziare numele meu a fost adus în legătură cu acest caz. Însă toată treaba s-a derulat între 1994 şi 2005. Eu nu am de a face cu privatizarea filarmonicii”, a declarat Giurcă. Însă, pe vremea când a fost prefect, instituţia pe care o cârmuia a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local prin care se aproba dezlipirea Hotelului „Dacia” de Filarmonica „Dinu Lipatti”. În cele din urmă Instituţia Prefectului a avut câştig de cauză astfel încât Hotelul „Dacia” a fost vândut la pachet cu filarmonica.

Valer Marian a declarat în final că studiază cazul acestei privatizări şi nu doreşte decât ca cei care se fac vinovaţi de situaţia creată să fie traşi la răspundere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.