Vasile Lucuţ, trimis în judecată de procurorii DNA

vasile-lucut
Omul de afaceri Vasile Lucuţ a fost trimis în judecată alături de doi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, Vlad Boşca şi Felician Jurj pentru cumpărare respectiv trafic de influenţă. Primul termen în dosarul celor trei inculpaţi va avea loc pe 6 februarie, la Curtea de Apel Oradea.

În vederea obţinerii unei decizii favorabile într-un dosar de ultraj în care era cercetat Vasile Lucuţ, cei doi poliţişti au intervenit pe lângă un judecător al Curţii de Apel Oradea care, în cele din urmă a dat soluţia dorită de Lucuţ. Este vorba despre dosarul în care patronul lanţului Unicarm era cercetat pentru că l-a bătut pe dr. Călin Leahu, inspector în cadrul Direcţiei Sanitare-Veterinare (DSV) Satu Mare. Scandalul s-a petrecut în 2004 la fabrica Unicarm din Vetiş după ce Leahu a decis să scoată de la comercializare produse alterate pe care societatea de vindea la poarta fabricii. Pentru a-l opri în acest demers, Lucuţ l-a agresat pe inspectorul DSV chiar în incinta fabricii.

Vlad Boşca este ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Satu Mare, iar în momentul în care a intervenit pe lîngă judecătorul de la Oradea (în august 2011) a fost şeful Serviciului de Investigaţii Criminale. Felician Jurj este agent de poliţie în cadrul aceleiaşi instituţii. În sarcina celor doi poliţişti procurorii anticorupţie au reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Vă reamintim că cei doi poliţişti sunt în vizorul procurorilor DNA şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. În data de 15 martie 2012 procurorii DNA au percheziţionat birourile acestora după ce Boşca şi Jurj au intervenit pe lângă un magistrat în scopul restituirii unui autoturism marca Aston Martin.

Totodată, procurorii DNA l-au trimis în judecată şi pe patronul SC Unicarm SRL, Vasile Lucuţ, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul lunii august 2011, Vlad Boşca, la acea vreme şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Satu Mare, a acceptat de la patronul SC Unicarm SRL Vetiş promisiunea unor foloase materiale cu scopul de a interveni prin intermediul unui subordonat de-al său, Felician Jurj pe lângă un judecător al Curţii de Apel Oradea în vederea pronunţării unei soluţii favorabile în dosarul în care era inculpat Lucuţ.

Vă reamintim că în acest dosar Vasile Lucuț a fost condamnat de Judecătoria Satu Mare la șapte luni de închisoare cu suspendare și plata unor daune morale de 50.000 de lei, dar a fost scos basma curată de Curtea de Apel Oradea în 2011, în urma acelei intervenţii venite din partea lui Vlad Boşca şi Felician Jurj. Dr. Leahu a formulat o contestație în anulare împotriva deciziei penale nr. 632/R/2011 prin care Vasile Lucuț a fost achitat. Pe data de 27 martie 2012, Curtea de Apel Oradea a admis ca întemeiată contestația formulată de Leahu desființând astfel decizia de achitare.

 

4 Comentarii la "Vasile Lucuţ, trimis în judecată de procurorii DNA"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.