Unirea Principatelor Române, sărbătorită aşa cum se cuvine la Satu Mare (galerie foto)

unire-sm01unire-sm02unire-sm03 unire-sm04 unire-sm05 unire-sm06 unire-sm07 unire-sm08 unire-sm09 unire-sm10 unire-sm11 unire-sm12 unire-sm13 unire-sm14 unire-sm15 unire-sm16 unire-sm17 unire-sm18

Trecerea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române înfăptuită pe 24 ianuarie 1859 de către Alexandru Ioan Cuza, a fost marcată astăzi (24 ianuarie) şi la Satu Mare. Manifestările dedicate acestui eveniment au avut loc la bustul marelui domnitor situat în faţa Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare de pre strada Al. I. Cuza.

La eveniment au participat reprezentanţii formaţiunilor politice şi ai instituţiilor dar şi mulţi sătmăreni care au venit pentru a aduce un omagiul celui care a înfăptuit visul Unirii Principatelor Române.

Despre importanţa istorică al evenimentului a vorbit directorul Arhivelor Naţionale Satu Mare, Lucian Cucuiet. După prezentarea semnificaţiei zilei de 24 Ianuarie pentru istoria poporului nostru, au fost depuse jerbe şi coroane de flori la bustul lui Cuza. A urmat apoi defilarea gărzii de onoare aplaudată de către cei prezenţi. Manifestările s-au încheiat cu o mare  horă a Unirii.

2 Comentarii la "Unirea Principatelor Române, sărbătorită aşa cum se cuvine la Satu Mare (galerie foto)"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.