Descinderi ale poliţiştilor sătmăreni în mijlocul contrabandiştilor şi cămătarilor

mascati

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, au desfăşurat în cursul miercuri, 23 ianuarie, o acţiune vizând combaterea fraudelor valutare şi a comerţului ilicit cu ţigări de contrabandă, bunuri confecţionate din metale preţioase sau cu alte produse a căror provenienţă nu poate fi justificată. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.000 lei şi confiscate sume de bani, ţigări, bijuterii şi telefoane mobile.

Patru sătmăreni au fost surprinşi de poliţişti în Piaţa nr. 1 din municipiu în timp ce efectuau schimburi valutare neautorizate, fiecare fiind sancţionat cu amendă de 1.000 lei conform prevederilor Legii 12/1990. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării sumele de bani spre schimb, şi anume 2.605 euro, 440.000 forinţi, 100 lire sterline şi 350 dolari.

În contextul aceleiaşi acţiuni poliţiştii au depistat o altă persoană, din Dorolţ, care oferea spre vânzare în piaţă bijuterii din aur, fără a putea dovedi provenienţa acestora cu documente fiscale. Şi în acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională, iar bunurile deţinute, aproximativ 40 grame aur, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Printre bunurile confiscate de poliţişti s-au numărat şi cinci telefoane mobile a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către un sătmărean de 47 de ani, ce le oferea spre vânzare.

A fost constatată şi comiterea de infracţiuni prevăzute de legislaţia din domeniul protecţiei drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. Două sătmărence au fost depistate de poliţişti în Piaţa de vechituri în timp ce vindeau discuri optice, suspecte a fi piratate, conţinând diferite filme reproduse fără autorizarea titularilor drepturilor de autor. S-a luat măsura indisponibilizării acestor bunuri, în vederea expertizării lor, iar Eniko L. şi Mihaela T., de 40 de ani, sunt anchetate pentru infracţiunile comise.

În Piaţa de vechituri au acţionat ieri (miercuri) şi poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, linia de muncă „furturi din buzunare”, tocmai pentru a preveni sustragerea de bunuri din genţi, poşete, buzunare şi a-i depista pe cei predispuşi la comiterea acestui gen de infracţiuni.

 

Un Comentariu la "Descinderi ale poliţiştilor sătmăreni în mijlocul contrabandiştilor şi cămătarilor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.