Un tată din Medieşu Aurit a decis să renunţe de bunăvoie la proprii copii

hand-hold
Depăşit de situaţie, un bărbat, tatăl a două copile, o fetiţă de doi ani şi jumătate şi una de doar 8 luni, s-a dus la Primăria de la Medieşu Aurit şi le-a spus asistenţilor sociali că vrea să-şi trimită odraslele în plasament. Bărbatul a invocat ca şi motiv faptul că a rămas singur, deoarece concubina sa (mama fetelor) a plecat de acasă iar el nu se descurcă cu cei doi copii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, Roxana Cristea spune că „de la colegii de la Medieşu Aurit am aflat că este vorba despre o familie mai săracă şi în urmă cu câteva zile mama copiilor a plecat de acasă la părinţii ei. Văzând că nu se descurcă singur cu cei doi copii, tatăl acestora a mers la primărie cu gândul de a-şi lăsa fetele în plasament. Poliţiştii anchetează cazul”.

Viceprimarul comunei Medieşu Aurit, Radu Iancu ne-a declarat că „este vorba despre o familie de romi care locuiesc într-o casă de chiripici pe păşunea de la Râturi. Noi am trimis o echipă la faţa locului pentru a ancheta cazul. Cei doi copii au fost duşi la spital pentru investigaţii medicale şi în paralel am cerut demararea anchetei sociale”.

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, starea de sănătate a celor două fete este bună. „Prezintă doar o uşoară rinoree. Din cauză că Secţia de Pediatrie de la Spitalul Judeţean este ocupată integral cele două fetiţe au fost internate la Pediatria Secţiei Exterioare din Tăşnad. Totodată, am sesizat instituţiile competente în vederea anchetării acestui caz”, ne-a declarat Demian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.