Biserica reformată din cartierul Soarelui a fost jefuită

biderica-ref-soarelui

 

 

În cursul nopţii de marţi, 22 spre miercuri, 23 ianuarie, un poliţist criminalist de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Satu Mare a prins doi tineri care au jefuit biserica reformată din Cartierul Soarelui. Cei doi au furat aparatură muzicală, microfoane şi cabluri, în valoare totalşă de aproximativ 10.000 lei.

Agentul de poliţie din cadrul Serviciului Criminalistic se întorcea de la efectuarea cercetării la faţa locului în cazul unui eveniment rutier, atenţia fiindu-i atrasă de două persoane care transportau bagaje voluminoase, observând în interior mai multe cabluri şi microfoane. Ca răspuns la întrebările adresate de poliţist, iniţial tinerii au invocat că merg la o petrecere şi transportă cu ei aparatura muzicală. Argumentele celor doi nu l-au convins însă pe criminalist. Acesta i-a legitimat după care i-a condus la sediul Poliţiei.

Primele verificări au relevat faptul că tinerii furaseră bunurile dintr-o biserică din municipiu, cu puţin timp înainte de a fi surprinşi de poliţist, în jurul orei 01.00. Norbert M., de 24 de ani şi N.M., de 15 ani au escaladat gardul lăcaşului de cult, apoi au spart un geam şi au pătruns în incintă, de unde au furat aparatură electronică în valoare de 10.000 lei.

Datorită intervenţiei prompte a poliţistului, întreaga aparatură furată a putut fi recuperată şi restituită lăcaşului de cult, înainte ca reprezentanţii acestuia să constate că au fost victimele unei infracţiuni şi că bunuri de valoare le-au fost furate.

Tânărul de 24 de ani este reţinut în Arestul Inspectoratului, urmând ca alături de minorul de 15 ani să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunere de luare a măsurilor preventive.
Ancheta este continuată de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, tinerii fiind suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.