Satu Mare rămâne fără clădirea filarmonicii

filarmonica3
În cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 21 ianuarie, edilul-şef al Sătmarului, dr. Dorel Coica a declarat că municipiul Satu Mare nu mai are nici un drept de proprietate asupra Filarmonicii „Dinu Lipatti”. Motivul? Odată cu vânzarea Hotelului „Dacia” către omul de afaceri Vasile Ţânţaş, a fost înstrăinată şi partea de clădire în care îşi are sediul Filarmonica „Dinu Lipatti”.

„Am fost înştiinţat despre acest lucru în urmă cu două săptămâni. Astfel, în urma unei sentinţe judecătoreşti, municipalitatea nu mai are nici un drept asupra sediului Filarmonicii. Sentinţa nu este definitivă astfel că, am făcut recurs însă avem puţine şanse pentru a câştiga acest proces”.

În ceea ce priveşte privatizarea dubioasă a Hotelului „Dacia”, Dorel Coica îi face vinovaţi pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Ştefan Szabo şi fostul primar al municipiului, reşedinţă de judeţ, Iuliu Ilyes.

„În situaţia creată vom fi nevoiţi fie să căutăm alt sediu pentru Filarmonică, fie să negociem cu actualul proprietar pentru a vedea în ce condiţii va lăsa ca angajaţii instituţiei să-şi continue activitatea în acel spaţiu. În orice caz, sătmărenii pot să le mulţumească fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştefan Szabo şi fostului primar al municipiului, Iuliu Ilyes pentru felul în care au aranjat vânzarea clădirii simbol a municipiului Satu Mare”, a declarat Dorel Coica.

Primarul a mai adăugat că în prezent juriştii de la Primărie şi Prefectură verifică toate documentele cu privire la această privatizare şi motivul pentru care nu s-a făcut nimic pentru a opri înstrăinarea clădirii Filarmonicii.

17 Comentarii la "Satu Mare rămâne fără clădirea filarmonicii"