Odoreu – comuna cu cele mai multe cazuri de trichineloză în 2012

porc

Inspectorii veterinari au identificat anul trecut un număr de 75 de focare de trichineloză aflate în 30 de localităţi ale judeţului Satu Mare. Localităţile cu cele mai multe cazuri diagnosticate sunt: Odoreu (23), Negreşti-Oaş (6), Satu Mare (5), Botiz (5), etc.

Din evidenţele Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare reiese că anul trecut a fost confiscată şi dirijată spre incinerare cantitatea de 11.970 kg de carne de porc, în valoare totală de 113.715 lei. Tot în cursul anului 2012, s-au examinat un număr de 451 mistreţi, din care au fost diagnosticaţi pozitiv trei cazuri, în trei fonduri de vânătoare diferite.

Vă reamintim că şi în acest an examenele trichineloscopice se efectuează în continuare la cererea cetăţenilor la Circumscripţiile Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din: Satu Mare, Carei, Negreşti-Oaş şi Tăşnad, după un program afişat la sediul acestora, precum şi de către medicii veterinari de liberă practică de la Circumscripțiile Sanitare-Veterinare concesionate din: Ardud, Batarci, Botiz, Lazuri, Apa, Săcăşeni, Santău, Tiream, Foieni, Păuleşti, Culciu, Homorodu de Jos, Valea Vinului, Supuru de Jos, Beltiug, Acâş, Satu Mare, Negreşti-Oaş, Vama, Livada, Halmeu, Medieşu Aurit, SC Tera Urda SRL Satu Mare.

2 Comentarii la "Odoreu – comuna cu cele mai multe cazuri de trichineloză în 2012"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.