Expo SĂNĂTATE – un eveniment de promovare a educaţiei pentru sănătate

mancare
Expo SĂNĂTATE este un eveniment de promovare a educației pentru sănătate în rândul populației. Acțiunea va avea loc în sala de ședințe a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, pe B-dul Lucian Blaga nr. 64, în perioada 20-26 ianuarie. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc duminică, 20 ianuarie, la ora 16.30.

În cadrul Expo SĂNĂTATE se vor oferi servicii gratuite de evaluare a stării de sănătate. Printre acestea amintim măsurarea tensiunii arteriale, procentul de grăsime din organism, glicemie (în limita stocului) pentru cei amenințați de diabet, testul de fitness Harvard și testul computerizat de vârstă a sănătății. De asemenea, în cadrul evenimentului se vor oferi gratuit servicii precum: masaj antistress, demonstrații de hidroterapie, degustare de preparate vegetariene și consiliere medicală.

În fiecare seară un medic specialist din Germania, dr. Horst Mueller, va susține conferințe de sănătate pe teme precum: “De ce ne îmbolnăvim?”, “Ce este boala?”, “Care este rolul genelor în apariția bolii?”, “Care este rolul emoțiilor în apariția bolii?”, “Cum putem găsi o cale spre sănătate?”.

Proiectul este susținut de voluntari medicali (asistenți medicali și doctori) și voluntari non-medicali din cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Expo SĂNĂTATE are ca scop educarea populației pentru descoperirea factorilor care duc la menținerea sănătății și motivarea pentru alegerea unui stil de viață sănătos. Cele mai întâlnite boli ale românilor sunt hipertensiunea, diabetul, obezitatea, acestea combinându-se cu stresul și viciile tot mai larg răspândite.

Cei intersaţi vor avea posibilitatea să vizioneze expoziţia în zilele de duminică și sâmbătă cu începere de la ora 16.00, iar în resstul zilelor (de luni până vineri) de la ora 18.00. Intrarea este liberă. Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în colaborare cu Primăria Municipiului Satu Mare și CJAS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.