“Zilele Educaţiei Rutiere în Şcoli şi Grădiniţe” continuă cu noi acţiuni ale poliţiştilor în grădiniţe

Educatie-rutiera

Poliţişti de prevenire, proximitate şi din cadrul formaţiunilor rutiere au organizat noi acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere în rândul celor mai mici participanţi la trafic, în cadrul evenimentului “Zilele Educaţiei Rutiere în Şcoli şi Grădiniţe”.

Una dintre întâlniri a avut loc la Grădiniţa cu program normal nr.15, unde poliţiştii au interacţionat cu cei 17 preşcolari din grupa mare. Discuţiile cu copiii au vizat regulile de circulaţie cunoscute de aceştia, poliţiştii explicând pe înţelesul lor rolul acestor reguli şi importanţa respectării lor de către toţi participanţii la trafic. Copiii au primit din partea poliţiştilor şi informaţii noi, referitoare la modul în care cei mici trebuie să se comporte în calitate de pietoni, pasageri ori biciclişti, precum şi despre locurile în care aceştia se pot juca în siguranţă, subliniindu-se încă o dată că strada nu e loc de joacă.

Poliţiştii au insistat asupra necesităţii de a purta centura de siguranţa şi dispozitivele speciale pentru copii, subliniind faptul că acestea sunt concepute pentru a apăra viaţa pasagerilor. Participarea activă a copiilor a fost răsplătită de poliţişti prin acordarea diplomei de „Poliţist Junior” fiecărui copil.

O altă acţiune preventivă a avut loc la Grădiniţa cu program prelungit nr.1, unde cei 47 de copii din grupele mari, însoţiţi de doamnele educatoare au aşteptat cu interes întâlnirea cu poliţiştii. Aceştia au dovedit cunoştinţe solide de circulaţie rutieră, copiii din această grădiniţă fiind, de altfel, premianţi ai ultimei ediţii a concursului de educaţie rutieră “Suntem mici, dar circulăm corect!”, organizat în fiecare an de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, la iniţiativa GPP 14 Mai.

Poliţiştii au contribuit la îmbunătăţirea educaţiei rutiere a preşcolarilor prin completarea informaţiilor deja dobândite cu altele noi, precum şi prin oferirea de exemple concrete de comportament corect vs. incorect în traficul rutier. Copiii au remarcat atât propriile greşeli în comportamentul rutier, cât şi greşeli frecvente pe care cei mari le comit, asigurându-i pe poliţişti că le vor atrage atenţia părinţilor când aceştia nu vor respecta regulile de circulaţie, dovedind că au înţeles importanţa respectării acestor reguli în prevenirea accidentelor rutiere.

„Zilele Educaţiei Rutiere în Şcoli şi Grădiniţe” – eveniment iniţiat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, a permis organizarea unor activităţi susţinute în care s-au implicat poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai formaţiunilor rutiere şi ai Compartimentului de Proximitate, dovedind încă o dată interesul deosebit pe care Poliţia îl acordă siguranţei rutiere, urmărind să apere şi să protejeze sănătatea şi viaţa celor mai dragi persoane, copiii noştri. În cele trei zile de acţiuni (15-17 ianuarie) poliţiştii s-au întâlnit cu peste 150 de copii din cinci grădiniţe şi o şcoală generală, toate din municipiul Satu Mare, contribuind astfel la creşterea gradului de informare rutieră a copiilor, dar şi a cadrelor didactice, toţi participanţii apreciind iniţiativa poliţiştilor sătmăreni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.