Primăria Negreși Oaș a stabilit lista investițiilor pentru anul 2013

cl-negresti-oas

Primarul Aurelia Fedorca şi consilierii locali din Negreşti-Oaş au stabilit, în unanimitate, lista investiţiilor ce vor fi realizate cu prioritate în acest an, mizând pe un buget cu 5-10% mai mare decât anul trecut. Printre priorităţi se numără demararea proiectului privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare şi modernizarea a 11 străzi.

Primarul Aurelia Fedorca a declarat că bugetul pe anul 2013, care va fi aprobat cel mai probabil la începutul lunii februarie, va cuprinde venituri proprii de aproximativ 10,5 milioane lei, din care aproximativ 5 milioane lei pentru investiţii, urmând să fie reduse la maxim cheltuielile pentru funcţionarea primăriei şi a instituţiilor subordonate. „Sperăm să avem încasări mai mari, printr-o mai bună colectare, având în vedere că am menţinut taxele şi impozitele locale la nivelul de anul trecut”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Principalele priorităţi sunt demararea lucrărilor în cadrul proiectului privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, realizat în parteneriat cu Apaserv SA din fonduri europene, finalizarea lucrărilor la staţiunea de schi Luna Şes, finalizarea lucrărilor la Centrul de afaceri şi la Centrul pentru vârstnici din fonduri europene şi cofinanţate de la bugetul local, modernizarea Cartierului Decebal, reabilitarea clădirii în care funcţionează Serviciul de taxe şi impozite locale, construirea unei toalete publice în zona centrală a oraşului, dar şi modernizarea a 11 străzi. Este vorba despre cele şase străzi care vor fi reabilitate din fonduri europene şi pentru care a fost semnat deja contractul de execuţie, respectiv: Vrăticel, Unirii, Cornetului, Oaşului, Valea Cerbului şi Morii, şi alte cinci străzi ce vor fi reabilitate din fonduri de la bugetul local, respectiv străzile: Moţilor, Primăverii, Viitorului, Livezilor şi strada Principală din cartierul Tur, de la Gara veche la biserică. Străzile vor fi modernizate după ce în primă fază vor fi reabilitate sau extinse, după caz, reţelele de apă şi canalizare.

„În acest an vom canaliza toate fondurile disponibile spre investiţii şi vom reduce la minim cheltuielile de funcţionare a primăriei şi a instituţiilor subordonate. Am fost toţi de acord, atât consilierii USL cât şi cei ai opoziţiei, să ne canalizăm toate resursele şi energiile spre acest sector. Eu sper că la sfârşitul anului să avem modernizate toate cele 11 străzi”, a precizat edilul şef.

Primarul Aurelia Fedorca a arătat că fondurile disponibile de la bugetul local nu sunt suficiente pentru toate aceste investiţii, dar mizează pe sprijin guvernamental pentru proiecte precum Luna Şes, modernizarea spaţiilor verzi şi a Cartierului Decebal. În paralele, primarul Aurelia Fedorca va continua negocierile şi va căuta resurse pentru construirea Centrului Multicultural‚în parteneriat public-privat, dar şi pentru alte proiecte importante pentru oraş.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.